Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2020 - Anul XXV, nr. 156 (7461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pagube de 150.000 de lei în urma exploziei de la Sihăstria Rarăului. Mănăstirea nu era asigurată

Luni, 6 Iulie 2020 (14:28:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Explozia provocată duminică după amiază în incinta Mănăstirii Sihăstria Rarăului a făcut pagube importante, afectând grav sistemul de alimentare cu energie electrică solară a lăcașului de cult. Deflagrația a fost anunțată prin intermediul unui apel la 112 în jurul orei 14.00, după ce cinci persoane aflate în curtea mănăstirii au fost rănite de suflul fierbinte și particolele aruncate în atmosferă. O femeie rănită a ajuns la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde a fost diagnosticată cu escoriații la gamba stângă, în timp ce ceilalți 4 bărbați care se aflau și ei în apropiere au primit îngrijiri medicale de la personalul ambulanțelor ajunse la fața locului.

În urma exploziei a fost afectată întreagă anexă utilizată ca bucătărie și atelier, au fost distruse echipamente electrice și acumulatorul de înmagazinare a energiei electrice. Cercetările ulterioare ale pompierilor și polițiștilor au stabilit faptul că întregul complex al clădirilor din incinta mănăstirii este alimentat de la o sursă de energie electrică provenită de la cele 45 de panouri solare, care acumulează energia într-o baterie litiu-ion.  Cel mai probabil, din cauza supraîncărcării acumulatorului s-a produs o explozie urmată de un incendiu în anexa utilizată ca bucătărie și atelier. Primele cercetări au indicat că explozia s-ar fi produs din cauza intrării în contact a acumulatorului electric încins cu gazele combustibile din interior. În urma exploziei au fost distruse echipamentele electrice și acumulatorul de înmagazinare a energiei electrice, prejudiciul calculat fiind de circa 150.000 de lei.

În cursul zilei de luni, la fața locului urmau să ajungă specialiști din cadrul societății comerciale cu sediul în municipiul București, care a montat sistemul fotovoltaic. Din nefericire pagubele vor fi suportate de lăcașul de cult, mănăstirea Sihăstria Rarăului nedeținând o asigurare.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracțiunilor de „distrugere” și „vătămare corporală din culpă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagube de 150.000 de lei în urma exploziei de la Sihăstria Rarăului. Mănăstirea nu era asigurată.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pagube de 150.000 de lei în urma exploziei de la Sihăstria Rarăului. Mănăstirea nu era asigurată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei