Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2020 - Anul XXV, nr. 145 (7450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, depuse dimineață în baldachinul din curtea mănăstirii

Marţi, 23 Iunie 2020 (10:01:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La primele ore ale dimineții de astăzi Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase din Biserica Sf. Gheorghe, acolo unde sălășluiesc peste an, și depuse în baldachinul din curtea mănăstirii. Prin interiorul baldachinului care poartă însemnele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava și ale Sf. Gheorghe, patronul bisericii din cadrul Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou, s-a creat deja un circuit prin care credincioșii sunt îndrumați în drumul lor spre închinăciune la Sfintele Moaște. Timp de două zile credincioșii de pretutindeni sunt așteptați în pelerinaj la Moaștele Sfântului Ioan cel Nou, într-un circuit organizat împreună cu poliția locală și jandarmeria, pentru evitarea aglomerării și păstrarea distanței dintre credincioși. Sicriul cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou vor rămâne în priveghere în baldachin până miercuri seara, iar în cursul serii de astăzi, în jurul orei 18.00, va avea loc Slujba de Priveghere în curtea mănăstirii, unde sunt așteptați pelerinii veniți de pretutindeni să se închine la Sfintele Moaște.

Miercuri dimineața, în ziua marii sărbători a Sfântului Ioan cel Nou, denumită popular și a ”Sânzienelor”, la primele ore ale dimineții, pe scena amenajată deja în curtea mănăstirii se va face Sf. Maslu, Aghiasma, după care se va citi Acatistul Sf. Ioan Botezătorul, urmat de Acatistul Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. Va urma apoi Sfânta Liturghie, la care vor participa înalți ierarhi ai bisericii, în acest an alături de Înaltpreasfinția Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Sfinția Sa Părintele Vicar Damaschin Dorneanul, fiind așteptate înalte fețe bisericești din cadrul Sinodului Moldav, precum și invitați din alte Arhiepiscopii ale țării. La slujba care va avea loc pe scena special amenajată va participa un sobor de preoți redus numeric, din cauza condițiilor speciale de distanțare impuse în aceste momente.  Punctul culminant al marii sărbători va fi atins la orele prânzului, în timpul Marii Procesiuni cu Moaștele Sf. Ioan cel Nou pe străzile orașului Suceava. Din cauza condițiilor impuse de Starea de Alertă, procesiunea se va desfășura în acesta an cu suport auto. Sicriul cu Sfintele Moaște vor fi purtate prin oraș pe platforma unei mașini, iar recomandările pentru credincioși sunt să aștepte sosirea convoiului la parohiile de pe traseu, unde sunt arondați fiecare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, depuse dimineață în baldachinul din curtea mănăstirii.
 Vizualizări articol: 3720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, depuse dimineață în baldachinul din curtea mănăstirii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei