Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2020 - Anul XXV, nr. 140 (7445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultatele la evaluarea națională vor fi anonimizate

Miercuri, 17 Iunie 2020 (12:40:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat. Este prima dată de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecția datelor – RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel, conform datelor Edupedu.ro. În acest sens, astăzi, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen au tipărit din aplicația informatică EvNat un raport ce conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul a fost distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.
Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.
Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen au informat candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Mălina Olariu, absolventă de gimnaziu la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, ne-a spus că este mai bine ca să nu apară numele și prenumele candidaților pe listele cu rezultatele de la evaluarea națională. „În acest fel nu te superi atunci când vezi că un alt elev a luat o notă mai mare și poate era sub nivelul tău. Noi o să alegem dacă vrem să spunem ce notă am primit sau nu vrem să spunem decât apropiaților. Este alegerea noastră. Mi se pare o măsură bună”, a explicat absolventa de gimnaziu.

Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.
Joi, 18 iunie, absolvenți ai clasei a VIII-a sunt așteptați la proba de limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Rezultatele finale se vor afișa sâmbătă, 27 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele la evaluarea națională vor fi anonimizate.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultatele la evaluarea națională vor fi anonimizate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei