Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2020 - Anul XXV, nr. 139 (7444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Premieră în Suceava: doi bărbaţi, băgați în arest pentru maltratarea unui cal

Marţi, 16 Iunie 2020 (15:09:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Polițiștii de la Dumbrăveni au emis, luni aseară, ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru doi bărbaţi, tată şi fiu, pentru maltratarea unul cal. Este o premieră în Suceava și posibil și în țară, ca autorul unui act de cruzime față de un animal să ajungă după gratii.

 

Pe rețelele de socializare au apărut, la începutul săptămânii trecute, imagini în care se vedea cum un individ lovește sălbatic un cal, care nu mai putea trage la căruță. După ce cazul a devenit public și a fost sesizată Poliția, un echipaj s-a deplasat la locuința proprietarului calului, un tânăr de 28 de ani din Dumbrăveni, de etnie romă. A găsit acolo calul care avea urmele agresiunii cu biciul:

”În vederea examinării s-a solicitat sprijinul Direcției Sanitar Veterinare, la fața locului asigurându-se prezența medicului din cadrul acestei instituții și a medicului din cadrul circumscripției sanitar-veterinare Dumbrăveni. În urma examinării medicale a cabalinei s-a constatat că aceasta prezenta leziuni la nivelul picioarelor din spate, motiv pentru care animalul a fost preluat cu o autoutilitară specializată de către Asociația <Casa lui Patrocle> și transportată la un centru de îngrijire. De asemenea, cabalina a fost examinată cu cititorul de microcipuri, constatându-se că nu este cipată. La locuința bărbatului de 28 de ani au mai fost identificate 6 cabaline, toate fără cip, urmând a fi efectuate verificări pentru a se stabili proveniența acestora și legalitatea deținerii”, declara săptămâna trecută comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Ieri, după completarea probatoriului, polițiștii au continuat cercetările pentru comiterea infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „ultraj contra bunelor moravuri”. Pe numele celor doi bărbaţi de etnie romă au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore în baza cărora, luni seară, aceștia au fost introduși în arestul poliției județene.  Foarte probabil, după 24 de ore de arest, cei doi vor fi cercetați mai departe sub control judiciar. Mesajul transmis în acest caz este însă cât se poate de ferm.

Roxana Ciornei, președintele Asociației „Casa lui Patrocle”, a ținut să transmită mulțumiri poliției pentru implicarea în acest caz, în special șefului de post de la Dumbrăveni.

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii și cei de la Asociația ”Casa lui Patrocle” au mai salvat doi cai maltratați, unul la Bălăceana și unul la Vicovu de Sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premieră în Suceava: doi bărbaţi, băgați în arest pentru maltratarea unui cal.
 Vizualizări articol: 10254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Premieră în Suceava: doi bărbaţi, băgați în arest pentru maltratarea unui cal5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei