Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iun 2020 - Anul XXV, nr. 136 (7441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De pe 15 iunie se redeschid mallurile și se vor putea organiza evenimente în spații închise cu maxim 20 de persoane

Vineri, 12 Iunie 2020 (10:55:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis hotărârea cu noile măsuri de relaxare care vor fi aplicate în România începând cu data de 15 iunie 2020. Printre acestea se numără redeschiderea mallurilor, posibilitatea de a organiza evenimente în spații închise cu participarea a maxim 20 de persoane, dar și reluarea activităților în creșe, grădinițe și after-school pe perioada vacantei de vară.

Vă prezentăm în continuare lista completă a măsurilor de relaxare care vor fi aplicate începând cu data de 15 iunie 2020.

 

HOTARARE nr. 28 din 11.06.2020
privind propunerea unor măsuri de relaxare necesare in contextul epidemiologic actual, aplicabile începând cu data de 15.06.2020

Luând în considerare contextul epidemiologic actual, caracterizat de o scădere a incidenței numărului de cazuri confirmate pe teritoriul național, respectiv de o menținere relativ constantă, la o valoare aproximativă de 2%, a indicelui de confirmare, calculate prin raportarea numărului de teste pozitive la numărul total de teste efectuate,

în condițiile în care stocurile de materiale și echipamente medicale sunt suficiente pentru asigurarea capacitații de gestionare a cazurilor confirmate la nivelul unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar,

având în vedere necesitatea de creare a condițiilor socio – economice necesare relansării graduale a economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență,

în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și d) și art. 8¹ din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVI0-19, ale art. 20 lit. I) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE :

Art .1 Se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din țările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Național de Sănătate Publică, aprobate prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
(2) Persoanele care vin în Romania din țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare prevăzută la alin. (1), dar care, înaintea plecării din țara respectiva, nu au stat cel puțin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantina/izolare la locuința/ locația declarată împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătoriii, după caz.
(3) Persoanele care, fie au plecat din Romania și petrec o perioada mai scurta de 14 zile în altă țară exceptată de la măsura carantinării/izolării, fie au petrecut o perioadă de cel puțin 14 zile cumulativ în țări exceptate de măsura carantinării/izolării nu intră în carantină / izolare la intrarea în Romania.

Art .2 Se exceptează de la măsura izolării/carantinării persoanele care intră în Romania pentru prestarea de activități medicale.

Art.3 Se mărește la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună și care pot participa la activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeții, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Art.4(1)  Evenimentele private în spatii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane.
(2) Evenimentele private în spații deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

Art.5 Se mărește la 6 numărul de persoane care nu aparțin aceleiași familii și pot circula ori forma grupuri pietonale.

Art.6 Se pot relua zborurile către și din țările pentru care persoanele care sosesc în Romania sunt exceptate de la măsura de carantina / izolare, stabilite de Institutul National de Sănătate Publică și aprobate de Comitetul National pentru Situații de Urgență.

Art.7(1) Se reiau activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici.

(2) În interiorul centrelor comerciale prevăzute la alin. (1) nu se permite:

a) activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu excepția celor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distante minime de 2 metri între mese și cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii la o masă.

b) exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri și a cinematografelor.

Art.8 Se instituie obligația operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, îngrijire personală, primire turistică cu funcțiuni de cazare, precum și activități de lucru în birouri cu spatii comune în sistem deschis, de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al ministrului sănătății.

Art.9 Se reia activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a ștrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau a sălilor de sport/fitness, cu obligația respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății, în baza căruia își pot desfășura activitățile.

Art. 10 Se reia activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de tratament balnear, cu obligația respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

Art. 11 Se permite desfășurarea activităților în creșe, grădinițe și after-school pe perioada vacantei de vară, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului sănătății și al ministrului muncii și protecției sociale.

Art.12 Prezenta hotărâre se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De pe 15 iunie se redeschid mallurile și se vor putea organiza evenimente în spații închise cu maxim 20 de persoane.
 Vizualizări articol: 1484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De pe 15 iunie se redeschid mallurile și se vor putea organiza evenimente în spații închise cu maxim 20 de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei