Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2020 - Anul XXV, nr. 128 (7433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Târgul liceelor din județ s-a mutat în mediul online

Miercuri, 3 Iunie 2020 (15:28:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă în ultimii ani, elevii de gimnaziu au putut participa la Târgul Ofertelor educaționale, pentru a afla mai multe informaţii despre liceele unde aspirau să intre după susţinerea evaluării naţionale, anul acesta evenimentul a fost anulat din cauza situației sanitare.

Astfel, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Suceava, organizator, s-a adaptat și a mutat în mediul online târgul liceelor sucevene.

Pe pagina https://cjraesuceava.com, viitorii boboci pot consulta oferta fiecărui liceu din județ pentru anul școlar 2020 - 2021, numărul de clase, specializări, acte necesare înscrierii, etc.

Chiar dacă mediul online este ceva mai restrictiv, fiecare unitate a încercat să se promoveze cât mai bine și să-i convingă pe elevi să li se alăture din toamnă. Astfel, liceele au postat videoclipuri de prezentare, broșuri, prezentări atractive ale activităților extrașcolare, oportunități, dotări, etc.

De asemenea, sunt amintite premii sau acreditări ale unităților de învățământ, dar și alte argumente sau rezultate menite să atragă cât mai mulți viitori liceeni.

Și oferta pentru elevii care aleg să se îndrepte către învățământul profesional/ dual este prezentată în detaliu, la fel ca și avantajele urmării acestei forme de școlarizare.

„Alegerea traseului educațional este un pas foarte important pentru fiecare elev. Un pas ce trebuie sprijinit de familie și îndrumat de specialiști în educație. Un început de drum ce se poate dovedi cu suișuri și coborâșuri, cu incertitudini uneori, dar care va părea mai ușor dacă va fi unul făcut în cunoștință de cauză. Este important ca înainte de a-l face să te informezi. Să ceri îndrumări, să fii curios și deschis”, este mesajul CJRAE pentru viitorii absolvenți de gimnaziu.

Evaluarea națională se desfășoară în perioada 15 – 18 iunie, după care elevii trebuie să-și pregătească dosarul pentru admiterea la liceu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul liceelor din județ s-a mutat în mediul online.
 Vizualizări articol: 1582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Târgul liceelor din județ s-a mutat în mediul online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei