Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2020 - Anul XXV, nr. 127 (7432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facultativ

Cursuri noi, pentru integrarea mai ușoară pe piața muncii, pentru studenții Universității

Marţi, 2 Iunie 2020 (10:37:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), alături de alte trei universități din România (Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu și Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița), va implementa, în anul universitar 2020 – 2021, un set de cursuri transversale pentru studenți.

Cursurile (gândire critică, gestionarea eșecului, muncă în echipă, creativitate, etc.) sunt menite să-i ajute pe tineri în tranziția mai ușoară spre piața muncii și recuperarea după pandemia de coronavirus.

 „Disciplinele propuse sunt facultative, gratuite și oferă tinerilor competențe transversale (sau transferabile), relevante pentru activitățile și ocupațiile vizate de studenți și care vin să completeze competențele cuprinse în planurile de învățământ din universitățile menționate”, arată coordonatorul proiectului în USV, prof. dr. ing. Laurențiu Dan Milici.

Acesta a mai explicat că aceste competențe sunt necesare într-un anumit context sau pentru stăpânirea unei situaţii/ probleme şi pot fi transferate în alt context.

 Începând cu anul universitar 2020 – 2021, studenții de la cursurile de licență și masterat din cadrul Universității din Suceava vor avea posibilitatea să își formeze competențe transversale participând, în cadrul proiectului european „Împreună universități și angajatori. Un sistem integrat de programe educaționale inovative ”(POCU 121030), la următoarele cursuri: Munca în echipă (sem. I), Tehnologii multimedia (sem. I), Gândire critică (sem. I), Gestionarea eșecului (sem. I), Comunicare eficientă (sem. II), Stimularea creativității (sem. II).

De asemenea, studenții vor putea beneficia în cadrul proiectului și de alte activități, precum: Stagii naționale de bune practice, Sesiune de consiliere pentru carieră, Sesiuni de consiliere pentru dezvoltarea tehnicilor de învățare, Workshop-ul angajatorului, Cursuri magistrale ale personalităților.

Înscrierile se vor face în perioada 1 – 30 iunie 2020.

 „Aceste cursuri sunt concepute de specialiști la nivel național și internațional și vor fi implementate de cadre didactice din universitatea noastră. Sperăm ca în anul universitar 2020 – 2021 să promoveze măcar unul din cursurile propuse unui număr de 250 de studenți ai Universității din Suceava”, a declarat prof. dr. ing. L. Dan Milici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri noi, pentru integrarea mai ușoară pe piața muncii, pentru studenții Universității.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cursuri noi, pentru integrarea mai ușoară pe piața muncii, pentru studenții Universității5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei