Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2020 - Anul XXV, nr. 123 (7428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cei 345 de eroi de la Cornu Luncii, comemorați în condiții speciale

Joi, 28 Mai 2020 (15:26:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primăria comunei Cornu Luncii, în colaborare cu Asociația Cultul Eroilor Suceava, a organizat joi, 28 mai, de Ziua Eroilor, activități comemorative la monumentele din comună, închinate celor 345 de eroi din localitate. Deși în condiții speciale, în cadru restrâns, organizatorii au ținut totuși să marcheze cum s-a putut însemnatul moment. Se știe deja că la Cornu Luncii este un adevărat cult al eroilor, toate monumentele fiind renovate și întreținute, iar în satul Păiseni este construit de câțiva ani Panteonul Eroilor Comunei Cornu Luncii, la mormântul sublocotenentului Ioan Grosaru, mort în misiune în Irak, în anul 2007. Aici este o cruce monumentală, de 15 tone şi 7,5 metri înălţime, ridicată cu ocazia comemorării a zece ani de la moartea eroului din Irak.
Coroanele de flori au fost depuse de poliția locală la toate monumentele închinate celor 345 eroi din comuna Cornu Luncii, la Panteonul Eroilor Comunei Cornu Luncii (dedicat și localnicilor dispăruți în marile conflagrații mondiale) și la monumentul eroului slt. postmortem Constantin Puiu Mihalovici, decedat la Revoluția din 1989.

La momentele comemorative în cadru restrâns Asociaţia Cultul Eroilor Suceava a fost reprezentată de prim-vicepreședinte Dumitru Davidel, neobosit la cei 83 de ani ai săi, iar Primăria comunei Cornu Luncii, de viceprimarul Constantin Cioban, secretarul Constantin Oiaga și consilierul primarului Petria Vultur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei 345 de eroi de la Cornu Luncii, comemorați în condiții speciale.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei 345 de eroi de la Cornu Luncii, comemorați în condiții speciale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei