Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2020 - Anul XXV, nr. 123 (7428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel la sucevenii care s-au vindecat de Covid, să doneze sânge și plasmă

Joi, 28 Mai 2020 (16:00:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava continuă campania de recoltare de plasmă de la persoanele care s-au vindecat de Covid-19, iar conducerea instituției face apel la sucevenii care au fost infectați și s-au vindecat și care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru donare - vârstă, stare de sănătate bună, absența comorbidităților - să meargă la centru pentru a dona plasmă și sânge.

Cei care merg să doneze trebuie să prezinte biletul de externare din spital, testul pozitiv RT-PCR pentru Covid-19 și testul negativ. La nivelul județului Suceava se înregistrează 2.387 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Directorul Centrului de Transfuzii Sangvine Suceava, dr. Maria Pilat, a participat, joi, la o ședință de lucru, la solicitarea prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, în cadrul căreia a prezentat modalitatea de recoltare de sânge și de plasmă de convalescent COVID-19.

Dr. Pilat a arătat că recoltarea de plasmă de la persoanele vindecate de Covid-19 se face prin donare standard. Până joi au fost 7 donatori, dar centrul are programări pentru perioada următoare, astfel încât dr. Pilat apreciază că numărul acestora va crește semnificativ.

Primele unități de plasmă de convalescent Covid-19 pentru pacienții din Suceava vor fi disponibile de săptămâna viitoare.

În ceea ce privește recoltarea de plasmă prin plasmafereză, conducerea CTS a explicat că este necesară asigurarea unor condiții suplimentare de logistică și personal.

După ședință, Prefectura Suceava a informat, printr-un comunicat de presă, că autoritățile publice sanitare și administrative vor întreprinde demersurile necesare pentru suplimentarea personalului cu un post de medic și unul de asistent pentru sectorul de plasmafereză, precum și de identificare a unor soluții legate de atragerea de fonduri pentru amenajarea unei locații și asigurarea unor echipamente suplimentare necesare acestei operațiuni. 

„Facem precizarea că Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava a înaintat cererea la Institutul Național de Hematologie Transfuzională București, iar autoritățile publice județene susțin demersurile efectuate”, se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel la sucevenii care s-au vindecat de Covid, să doneze sânge și plasmă.
 Vizualizări articol: 1620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Apel la sucevenii care s-au vindecat de Covid, să doneze sânge și plasmă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei