Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2020 - Anul XXV, nr. 114 (7419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

550 de persoane în vârstă, bolnave, aflate în dificultate, ajutate de voluntarii ATOS

Luni, 18 Mai 2020 (11:12:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au făcut un bilanț al activităților pe care le-au desfășurat pe perioada de urgență, pe parcursul a două luni în care municipiul Suceava și 8 localități din împrejurimi s-au aflat în carantină. Voluntarii suceveni au primit 171 de solicitări din partea sucevenilor.

Ei au reușit să ajute 550 de persoane în vârstă, bolnave, aflate în dificultate, oameni care au sunat direct la ATOS, în urma vizualizării afișelor de pe ușile scărilor de bloc, a anunțurilor din media, Facebook și în urma redirecționării către ATOS a solicitărilor adresate Direcției de Asistență Socială a Primăriei municipiului Suceava și Poliției Locale Suceava. Au fost 79 de familii care au avut nevoie să li se cumpere medicamente de la farmacie. Din cele 79 de solicitări pentru medicamente, 26 de intervenții au fost complexe pentru voluntarii ATOS. A fost nevoie ca tinerii să ia cardurile de sănătate de la bolnavi, să se deplaseze la Policlinică, cabinete medicale, clinici de inimă și diabet, unde au intrat în posesia rețetelor de la medici, apoi au mers la farmacii pentru a cumpăra medicamentele, care au fost duse acasă, la bolnavi. O intervenție de acest gen dura în medie 2-3 ore. Au fost și cazuri în care intervențiile acestea complexe se întindeau pe durata a 2-3 zile, în funcție de programul medicilor, al clinicilor. Au existat și 22 de solicitări care au avut regim special, și de ele s-a ocupat pr. Justinian-Remus Cojocar, coordonator ATOS, care a muncit în toată această perioada împreună cu voluntarii. Pachetele cu alimente au fost preluate din diferite zone ale localităților, de la familii cu oameni aflați în izolare. Pachetele cu alimente au fost duse la poarta spitalului, pentru bolnavii internați pe diferite secții.

 

1.250 de pachete cu alimente, dăruite persoanelor vârstnice și familiilor necăjite

Tinerii voluntari (ATOS) au împărțit aproximativ 1.250 de pachete cu alimente persoanelor vârstnice și familiilor necăjite din municipiul Suceava.11 solicitări au venit din afara municipiului Suceava. Pentru acestea, pr. Justinian-Remus Cojocara luat legătura cu preoții de parohie din județ, care au preluat cazurile oamenilor necăjiți și i-au ajutat.Pachetele au fost pregătite de Primăria municipiului Suceava, prin Direcția de Asistență Socială, de Fondul de Solidaritate „Fii aproape de departe”, de Oastea Domnului Suceava și de diferiți oameni cu suflet mare care și-au pus toată speranța în ATOS.

Tinerii voluntari ATOS au răspuns cu dragoste solicitării venite din partea profesorilor de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, care au strâns 3.000 de lei, din care tinerii ATOS au cumpărat baxuri de pulpe, piept de pui, legume, cartofi congelați, orez pentru restaurantul Spartan, care a pregătit mâncare bolnavilor, cadrelor medicale, militarilor și tuturor celor care au luptat în linia întâi la spitalul sucevean.

Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) s-a alăturat și Grupului de inițiativă „Alături la greu” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Mulțumesc Bunului Dumnezeu că am ajuns cu toții acest moment al vieții noastre. Mulțumesc Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și Preasfințitului Damaschin Dorneanul, episcop-vicar, pentru binecuvântare, dragoste și sprijin. Mulțumesc tinerilor noștri volutari ATOS, pentru dăruire, dragoste și mărinimie. Oricând pe viitor, dacă Doamne ferește vor mai fi necazuri, tinerii ATOS vor fi pe baricade, în linia întâi și vor sări în ajutor. Mulțumesc celor care au crezut în noi și și-au pus toată nădejdea în noi. Mulțumesc Asociației Culturale <Sfântul Mitropolit Dosoftei> și altor oameni de bine care ne-au ajutat, și care ne vor fi alături în continuare. Rog pe Dumnezeu să ne dea tuturor sănătate, ca să putem duce și încercările grele ale vieții cu demnitate, credință și multă răbdare”, a spus pr. Justinian-Remus A. Cojocar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 550 de persoane în vârstă, bolnave, aflate în dificultate, ajutate de voluntarii ATOS.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
550 de persoane în vârstă, bolnave, aflate în dificultate, ajutate de voluntarii ATOS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei