Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2020 - Anul XXV, nr. 103 (7408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere: Sumele necheltuite pentru „Lapte și corn”, direcționate pentru tabletele elevilor

Marţi, 5 Mai 2020 (16:14:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În contextul în care peste 200.000 de elevi din țară nu pot participa la lecțiile online din cauza lipsei echipamentelor necesare, cel mai mare sindicat din învățământul preuniversitar vine cu o propunere interesantă.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) solicită Guvernului ca sumele necheltuite din programul ”Lapte și corn” și din programele prin care se acordau elevilor fructe sau legume să fie direcționate pentru achiziția de tablete, necesare învățării online.

Potrivit FSLI, un calcul aproximativ arată că această sumă nefolosită este de peste 160 de milioane de lei, sumă cu care s-ar putea achiziționa tablete suficient de performante pentru aproximativ 200.000 de elevi, aproape de numărul elevilor care nu pot participa în această perioadă la învățarea online.

În aceste condiții, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ adresează un apel Guvernului ca, la prima rectificare bugetară din anul 2020, sumele încă neutilizate, aferente programelor pentru școli, să poată fi folosite pentru achiziționarea de terminale de tip desktop, laptop, tabletă funcţionale pentru elevi.

„Solicitarea noastră are la bază faptul că, pe perioada stării de urgență, realitatea ne-a arătat că există un număr semnificativ de elevi, proveniți din zonele rurale și din familii defavorizate, care nu au mijloacele tehnice necesare pentru a participa la activitățile didactice ce se desfășoară în format online. Mai mult, în condițiile în care există riscul ca procesul de învățământ să se desfășoare și în anul școlar 2020-2021, tot în sistem online, FSLI arată că este de datoria tuturor factorilor decizionali să pună la dispoziția tuturor elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat terminale de tip desktop, laptop, tabletă funcțională. Pentru aceasta, trebuie identificate fondurile necesare pentru achiziționarea acestora”, spun sindicaliștii.

Federația arată că doar după achiziționarea, din fonduri publice, de către autoritățile publice, a acestor echipamente tehnice strict necesare, se poate garanta, în mod egal, fără privilegii și fără discriminări, accesul la educație al tuturor copiilor. Și, doar după ce se asigură aceste mijloace tehnice, se pot institui obligații legale, atât pentru elevi, cât și pentru personalul didactic, de a participa la învățarea online.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propunere: Sumele necheltuite pentru „Lapte și corn”, direcționate pentru tabletele elevilor.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propunere: Sumele necheltuite pentru „Lapte și corn”, direcționate pentru tabletele elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei