Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2020 - Anul XXV, nr. 103 (7408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CJSU Suceava a solicitat DSP situația exactă a cazurilor pozitive de COVID-19 din fiecare localitate din județ

Marţi, 5 Mai 2020 (12:34:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a solicitat Direcției de Sănătate Publică situația exactă a numărului de cazuri pozitive de COVID-19 din județ, din fiecare localitate în parte, precum și numărul precis al celor vindecați până acum.

Imprecizia în cazul celor vindecați provine din protocoalele diferite de raportare dintre spitale și direcțiile de sănătate publică. Astfel, conform

Ordinului ministrului Sănătății nr. 503 din 25 martie a.c. privind protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2, în vigoare din 27 martie, din punct de vedere virusologic un pacient este declarat vindecat dacă a avut două teste PCR consecutive negative, pe probe recoltate la minim 24 de ore între ele, din nas și din gât. Aceste probe se recoltează la cel puțin șapte zile de la primul test pozitiv și după minimum trei zile de afebrilitate. Această abordare au avut-o spitalele pentru pacienții internați.

Conform aceluiași ordin nr.503, cazurile ușoare sau asimptomatice se puteau considera vindecate și mai rapid, după minimum 14 zile de izolare, cu monitorizarea stării de sănătate (direct sau telefonic) și cu precauții de genul stat acasă în cameră individuală, purtarea măștii, igiena mâinilor etc. Această parte a protocolului a fost aplicată de DSP persoanelor asimptomatice sau cu forme foarte ușoare. În raportările oficiale se pare că au fost trecute ca vindecate, însă, doar persoanele cu două teste PCR consecutive negative, nu și absolut toți cei care s-au vindecat la domiciliu, aflați în evideța DSP.

CJSU a solicitat luni confruntarea celor două baze de date și corelarea lor, astfel încât să existe o situație exactă a numărului de persoane infectate și vindecate.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, col. Costică Ghiață, a confirmat, marți, că CJSU a solicitat Direcției de Sănătate Publică situația cu numărul de persoane COVID-19 pozitiv din fiecare unitate administrativ teritorială în parte și cu numărul persoanelor vindecate, cu vindecare confirmată atât prin două teste PCR, cât și după 14 zile de autoizolare, după dispariția simptomelor. Situația ar trebui să fie finalizată și prezentată autorităților județene marți după-amiază. În funcție de aceasta, Suceava poate cere reevaluarea măsurii de carantină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJSU Suceava a solicitat DSP situația exactă a cazurilor pozitive de COVID-19 din fiecare localitate din județ.
 Vizualizări articol: 3163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
CJSU Suceava a solicitat DSP situația exactă a cazurilor pozitive de COVID-19 din fiecare localitate din județ3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei