Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2020 - Anul XXV, nr. 100 (7405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

63 de rezidenți și 9 angajați, testați pozitiv Covid-19, la Căminul de Bătrâni din Bogdănești

Vineri, 1 Mai 2020 (16:11:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma deceselor înregistrate la doi bătrâni rezidenți în cadrul Căminului de Bătrâni Bogdănești și care au fost confirmate în cursul zilei de 30 aprilie 2020 de către Grupul de Comunicare Strategică, conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă epidemiologică la azilul din cadrul Mănăstirii Bogdănești. Au fost testați personalul de îngrijire și cei în jur de 120 de rezidenți ai căminului de bătrâni. În urma testărilor s-a stabilit că 63 de rezidenți din cămin au Covid-19, în același timp fiind confirmați cu noul coronavirus și 9 dintre angajații căminului.

Modul în care vor acționa cei responsabili după confirmarea focarului Covid-19 de la Bogdănești a fost stabilit în cadrul unui ședințe care a avut loc vineri, la ora 14.00, la Prefectură, în care s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență împreună cu reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În urma discuțiilor avute, s-au luat câteva măsuri care urmează a fi puse urgent în aplicare. S-a luat astfel decizia internării în mod etapizat a celor 72 de persoane depistate pozitiv în cadrul căminului de bătrâni. Se vor avea în vedere cu siguranță în prima fază persoanele cu simptomatologie prezentă, care vor fi primele internate în Spitalul Județean Suceava. Pentru a nu crea un blocaj în spital, vor urma să se interneze apoi pe rând, în funcție de starea fiecăruia, celelalte persoane confirmate pozitiv la Bogdănești. În tot acest timp comitetul de urgență a dispus efectuarea unei dezinfecții totale în centrul de bătrâni, starea pacienților fiind începând de vineri monitorizată de medici epidemiologi din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni. La centrul de bătrâni se va numi un responsabil cu organizarea turelor lungi, cel mai probabil de 14 zile, la schimburile de tură urmând a avea loc o testare a celor care ies sau intră în tură. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai decis în același timp dotarea centrului de bătrâni de la Bogdănești cu echipamente de protecție pentru personal și rezidenţi, constând în combinezoane, măști și mănuși de protecție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 63 de rezidenți și 9 angajați, testați pozitiv Covid-19, la Căminul de Bătrâni din Bogdănești.
 Vizualizări articol: 2094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
63 de rezidenți și 9 angajați, testați pozitiv Covid-19, la Căminul de Bătrâni din Bogdănești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei