Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2020 - Anul XXV, nr. 95 (7400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Colecție etnografică impresionantă, la Clubul Copiilor Fălticeni

Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 (14:23:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Clubul Copiilor Fălticeni există o colecție etnografică deosebită, care bucură sufletul privitorului, colecție realizată prin truda și dragostea față de folclor și față de arta populară a înv. Gheorghe Popa, care a fost mulți ani director al acestei instituții.

De ziua onomastică, învățătorul Gheorghe Popa a fost felicitat și de profesoara Lenuța Rusu, de la Clubul Copiilor Fălticeni, care a postat mai multe fotografii cu obiecte vechi din colecția etnografică pe pagina de Facebook a sărbătoritului și a ținut să precizeze că existența colecției etnografice de la clubul fălticenean i se datorează înv. Gheorghe Popa. În expoziția cu obiecte etnografice puteți admira: obiecte din lemn reprezentând unelte și ustensile casnice sau piese de mobilier, costume populare vechi, ștergare, războaie de țesut, oale de lut, carpete, cufere vechi, măști populare, obiecte folosite în vechime de femei pentru prelucrarea firelor de lână, de cânepă, roți de căruță, obiecte din fier, ceaune etc.

Învățătorul Gheorghe Popa, cetăţean de onoare al municipiului Fălticeni, şi-a dedicat peste 40 de ani din viaţă carierei didactice, dar mai ales promovării folclorului moldovenesc, din postura de dansator şi instructor coregraf al mai multor formaţii de dansuri populare din Fălticeni. O carieră care continuă şi dincolo de pensionare prin grija permanentă pe care o acordă formării şi promovării tinerelor talente şi desfăşurării Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea Copiilor”. Gheorghe Popa are o carieră de 30 de ani ca dansator şi 42 de ani ca instructor coregraf (din care 35 de ani de activitate în Fălticeni). A ajuns în Fălticeni în anul 1976, ca învăţător la Şcoala Nr. 1 „Alexandru Ioan Cuza”, în paralel instruind zeci de generaţii de copii în cadrul cercurilor de dans popular ale Clubului Pionierilor şi ulterior Clubul Copiilor.

În perioada 1976-1989 a instruit o formaţie de jocuri populare femeieşti, o formaţie de dansuri populare mixte şi o formaţie de cavale, cu care a obţinut numeroase premii la nivel naţional. De activitatea lui Gheorghe Popa se leagă apariţia revistei „Dumbrava Minunată”, publicaţie lunară. În anul 2008, învățătorul a înfiinţat Asociaţia Culturală nonguvernamentală „Dumbrava Minunată”, cu scopul de a sprijini Festivalul „Şezătoarea Copiilor” şi apariţia revistei „Dumbrava Minunată”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colecție etnografică impresionantă, la Clubul Copiilor Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colecție etnografică impresionantă, la Clubul Copiilor Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei