Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2020 - Anul XXV, nr. 88 (7393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sucevean amendat pentru că s-a dus cu mașina la spălătorie, deși MAI a transmis clar că aceste deplasări sunt permise

Miercuri, 15 Aprilie 2020 (12:55:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Vatra Dornei a fost amendat cu 2000 de lei pentru că s-a deplasat cu mașina personală la o spălătorie auto din municipiul stațiune,  asta deși anterior Ministerul Afacerilor Interne a transmis clar și oficial că deplasările la spălătorie sunt permise, atunci când sunt necesare, prin completarea declarației pe propria răspundere la punctul care face referire la acoperirea necesităților persoanei.Deși bărbatul avea declarația pe propria răspundere și a prezentat-o, agentul de la Poliția municipiului Vatra Dornei a rămas ferm pe poziții Asta deși chiar colegul său de patrulă i-a sugerat că există o comunicare a MAI chiar pe tema spălătoriilor auto.

 

Sancțiunea a fost aplicată pe 12 aprilie, în jurul orei 17.00.  

Redăm mai jos parte din declarația bărbatului amendat:

”Am plecat de la domiciliu cu declarația pe proprie răspundere completată cu destinația Magazin Lidl, fiind cel mai apropiat, și apoi o spălătorie auto Self wash din imediata apropiere. Am fost surprins la spălătorie de către un echipaj de politie și tratat ca un infractor. Le-am prezentat declarația și actul de identitate. Polițistul care m-a abordat cu o tonalitate vădit agresivă și arogantă mi-a explicat că nu am ce căuta acolo, că spălătoriile auto sunt destinate doar poliției, salvării și taximetriștilor și că dorește să mă amendeze. Am încercat să-i explic de precizările oficiale ale MAI, dar agentul în cauză mi-a spus că nu îl interesează ce spune Velea sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficială a MAI și că dacă în ordonanță nu scrie negru pe alb că ai voie la spălătorie, el mă amendează și că scopul lui este de a aplica doar ordonanțele militare. Colegul său între timp a căutat pe telefon textul publicat și a încercat să i-l arate, dar acesta a rămas ferm pe poziție. Colegul părea că nu este întru totul de acord cu acțiunile agentului cu pricina, drept urmare s-a retras în mașină”.

Sigur că unele din declarațiile celui amendat pot fi subiective, mai ales că între cei doi a fost și un schimb de ”amabilități”, însă în procesul verbal scrie negru pe alb următoarele: ”a fost depistat pe strada Republicii din municipiul Vatra Dornei, la spălătoria auto..., efectuând activități de cosmetizare a autovehiculului, acestea nefiind prevăzute ca motive de a circula în afara locuinței”. Dorneanului i s-a aplicat o amendă de 2000 de lei, din care poate achita jumătate în 15 zile. Această amendă va fi mai mult ca sigur contestată, fiind destul de evident, și din punctul nostru de vedere, că nu este aplicată justificat.

Bărbatul mai acuză și că polițistul a stat la mai puțin de un  metru de el, i-a reținut buletinul mai bine de jumătate de oră pentru verificări, fără a-l dezinfecta apoi și i-a înmânat un pix ”ronțăit” pentru a semna procesul verbal.

Polițiștii spun că se ajunge la astfel de situații pentru că prevederile care vin de la MAI se schimbă foarte des, iar agenții care sunt mai tot timpul pe străzi nu sunt mereu la curent cu ele. Așa s-ar fi întâmplat și în acest caz, deși polițistul ar fi trebuit poate să se intereseze un pic, mai ales că a fost avertizat de noile prevederi.

În Ordonanțele Militare în vigoare nu se precizează într-adevăr că se poate merge la spălătoria auto, însă pe de altă parte MAI a comunicat oficial că se poate.

Polițiștii trebuie să dea dovadă de mult calm și responsabilitate în aceste zile, iar amenzile să fie excepții, în cazurile flagrante. În situația de față, este destul de evident că spălătoriile auto din Dorna sunt afaceri care pot muri pentru că oamenii se vor teme să mai apeleze la ele, având în vedere acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean amendat pentru că s-a dus cu mașina la spălătorie, deși MAI a transmis clar că aceste deplasări sunt permise.
 Vizualizări articol: 8737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sucevean amendat pentru că s-a dus cu mașina la spălătorie, deși MAI a transmis clar că aceste deplasări sunt permise4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei