Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2020 - Anul XXV, nr. 87 (7392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prescura și Lumina Sfântă vor fi împărțite de Paște cu ajutorul poliției, ajungând și în spitale și centre de carantină

Marţi, 14 Aprilie 2020 (21:46:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a evita riscul răspândirii coronavirusului în perioada sărbătorilor pascale, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a venit în sprijinul Bisericii Ortodoxe, pentru a ajuta la împărțirea Sfintelor Paște și a Luminii Sfinte credincioșilor ortodocși din întreaga țară.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară că în urma semnării unui acord de sprijin cu reprezentanții bisericii, pâinea binecuvântată sau prescura sfințită va fi distribuită credincioșilor în cursul zilelor de vineri și sâmbătă, în intervalul orar 7-17, în toate parohiile din cadrul Patriarhiei Române. Credincioșii care se vor deplasa pentru a ridica prescura (anafora) din locurile special amenajate în fiecare parohie vor trece în declarația pe proprie răspundere numele lăcașului de cult. Angajații parohiei și voluntarii vor asigura respectarea distanței sociale, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

 

 Organizarea distribuirii Luminii Sfinte și obiceiul sfințirii coșului în Bucovina

În cursul nopții de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor veniți în sprijinul credincioșilor, purtând cu toții echipamente de protecție și legitimații de identificare. Credincioșii vor putea ieși în imediata apropiere a casei pentru a lua Lumina Sfântă, respectând regulile de distanțare socială și fără a forma grupuri mai mari de trei persoane. În același timp, 2-3 locatari dintr-o scară a blocului vor putea distribui Lumina pentru toți vecinii de pe scara blocului. Echipajele aflate în posturi de control și în punctele de trecere a frontierei de stat vor oferi Lumina Sfântă celor aflați în trafic. Prin intermediul preoților și al voluntarilor de sprijin, Lumina Sfântă va ajunge inclusiv în spitale și în centrele de carantină.

Având în vedere faptul că în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților nu există tradiția distribuirii ”Paștilor” (pâinea binecuvântată stropită cu agheasmă și vin), aici fiind respectată tradiția binecuvântării coșurilor de Paște, în parohiile din mediul rural, după slujba Învierii și la o oră pe care o va anunţa în prealabil, preotul însoțit de voluntari va merge și va duce Lumina Sfântă, sfințind atunci coșul pe care câte o persoană din familie îl va scoate în fața porții. Credincioșii vor primi cu această ocazie de la voluntari anafora sfințită în noaptea de înviere. În parohiile din cartierele mari sau din comunele răsfirate din zona de munte, consilierii voluntari, împărțiți pe sectoare, vor distribui credincioșilor, pe lângă anaforă, o bucățică de pască și o felie de salam ambalate și sfințite în prealabil de preotul comunității, prezența acestora în coș fiind semn al sfințirii întregului coș cu merinde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prescura și Lumina Sfântă vor fi împărțite de Paște cu ajutorul poliției, ajungând și în spitale și centre de carantină.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prescura și Lumina Sfântă vor fi împărțite de Paște cu ajutorul poliției, ajungând și în spitale și centre de carantină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei