Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2020 - Anul XXV, nr. 87 (7392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

O casă a primarului din Bilca a fost mistuită de un incendiu de vegetație uscată scăpat de sub control

Marţi, 14 Aprilie 2020 (12:51:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu de vegetație uscată scăpat de sub control în apropierea graniței cu Ucraina a mistuit o locuință a primarului Zaharie Rusu din comuna Bilca. Fumul provenit de la incendiul de vegetație provocat de necunoscuți a fost văzut luni spre prânz de oamenii din sat, primarul fiind cel care a sunat la 112 și a dat alarma, puțin după ora 12.00. La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Primăriei Bilca, care a reușit localizarea și lichidarea incendiului.

Cercetările ulterioare au stabilit că focul a fost pus de persoane necunoscute în jurul orei 11.00, fiind aprinsă vegetația uscată de pe câteva hectare din apropierea graniței cu Ucraina. Din cauza vântului focul s-a extins spre o locuință a primarului din localitate, casă locuită doar sezonier de familia acestuia și aflată la circa 1 km de sat.  Flăcările au cuprins întreaga construcție și din cauza faptului că incendiul a fost observat relativ târziu a fost mistuită în totalitate, pagubele ridicându-se la circa 30.000 de lei. Polițiștii fac cercetări pentru identificarea autorilor incendierii în cadrul unui dosar penal pentru săvîrșirea infracțiunii de ”distrugere din culpă”.

În aceeași zi, în jurul orei 14.00, un apel la 112 sesiza faptul că un incendiu de vegetație a izbucnit în spatele unui restaurant cu sală de evenimente, de lângă municipiul Fălticeni.

Incendiul izbucnise în jurul prânzului la iarba uscată și s-a propagat la livada de meri din apropiere, situată în apropierea localului. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Fălticeni, care au localizat și stins incendiul. Cercetările efectuate au concluzionat faptul că focul a fost pus intenționat de către persoane necunoscute, cu scopul de a distruge vegetația uscată. Flăcările au distrus circa 4.000 de metri pătrați de iarbă uscată și 15 meri din livadă, aflați pe cam aceeași suprafață de teren. Cercetările sunt continuate într-un dosar penal pentru înfăptuirea aceleiași infracțiuni, de distrugere din culpă.

Un alt incendiu izbucnit în aceeași zi în comuna Brodina a fost în pericol să se extindă la pădurea din apropiere. Focul a izbucnit pe terenul cu vegetație uscată aparținând unei familii din localitate, existând pericolul extinderii lui la fondul forestier al comunei. La fața locului au intervenit Grupa Voluntară ISU Brodina, Grupa Operativă ISU Vicovu de Sus și angajați ai Ocolul Silvic Falcău, care au reușit localizarea și stingerea incendiului, care a distrus vegetația pe circa 1,3 hectare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O casă a primarului din Bilca a fost mistuită de un incendiu de vegetație uscată scăpat de sub control.
 Vizualizări articol: 1989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O casă a primarului din Bilca a fost mistuită de un incendiu de vegetație uscată scăpat de sub control5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei