Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2020 - Anul XXV, nr. 81 (7386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Credincioșii din satul Știrbăț vor primi candele aprinse în noaptea de Înviere

Marţi, 7 Aprilie 2020 (09:11:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Credincioșii din Parohia ortodoxă „Sf. Nicolae” Știrbăț, comuna Udești, vor primi în Noaptea de Înviere, după miezul nopții, candele aprinse de la candela din Sfântul Altar. Acesta este mesajul transmis de preotul Dan Leonte Șalvari, parohul Bisericii Ortodoxe „Sf. Nicolae” Știrbăț, care i-a anunțat pe enoriașii săi că în noaptea de Înviere, la ora 24:00, „vom aprinde de la candela din Sfântul Altar 150 de candele care vor fi înmânate celor 6 voluntari ai parohiei. Aceștia, cu 3 mașini, vor merge la fiecare credincios din parohia noastră”.

 

·     Slujba Învierii, transmisă online

Pe lângă candela aprinsă, credincioșii din Știrbăț vor primi și o caserolă cu anaforă specială de Paști, un cozonac și ouă de ciocolată, sfințite în prealabil. ”Rog ca fiecare credincios să aștepte la poarta propriei locuințe sosirea voluntarilor, între orele 0:15-1:15. Voluntarii vor împărți acestea fără a intra în curtea sau casa dumneavoastră. Ei vor purta măști de protecție și mănuși”, a mai transmis preotul paroh Dan Leonte Șalvari. Credincioșii care nu sunt prezenți vor primi pachetul în ziua de duminică, în jurul amiezii. Cei care nu doresc să primească nu sunt obligați. Pe pagina de Facebook a parohiei https://www.facebook.com/Biserica-Ortodoxa-Sfantul-Nicolae-Stirbat-221765684683874/ va fi transmisă live slujba Învierii integral.

În acest an, din păcate, nu se pot sărbători Sfintele Paști așa cum s-au obișnuit credincioșii ortodocși. De aceea, toate slujbele se vor săvârși în biserică, fără prezența credincioșilor și slujba Învierii nu va face excepție de la această regulă.

În următoarea perioadă, tot de pe pagina online a parohiei, credincioșii vor afla numele voluntarilor și zona în care vor acționa. „Vă rog să-i informați pe cei din parohie, care nu au acces la Facebook, de această acțiune. Mulțumim sponsorilor și voluntarilor care vor face posibilă aceasta acțiune”, a mai spus parohul Bisericii Ortodoxe „Sf. Nicolae” Știrbăț.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credincioșii din satul Știrbăț vor primi candele aprinse în noaptea de Înviere.
 Vizualizări articol: 3240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Credincioșii din satul Știrbăț vor primi candele aprinse în noaptea de Înviere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei