Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2020 - Anul XXV, nr. 80 (7385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poștași din țară cer spor de periculozitate: „Riscul este permanent și pretutindeni pentru agenții poștali”

Luni, 6 Aprilie 2020 (14:11:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de agenți poștali suceveni își riscă zilnic sănătatea. Sunt zilnic la datorie și continuă munca de teren ca și până acum, merg din casă în casă pentru a duce pensiile, corespondența sau alte prestații sociale, chiar și pentru cei care se află în izolare la domiciliu.

Din cauza contactului cu un număr mare de persoane se expun pericolului de contaminare cu noul coronavirus, toate pentru un salariu minim pe economie.

În aceste condiții, Sindicatul Național ”Poștașul Român” face un apel la Guvernul României să se aplece și asupra problemelor poștașilor din România, pentru că aceștia fac o muncă foarte importantă, și ei fiind în prima linie în această perioadă.

Ei cer acordarea unui spor de periculozitate, precum și materiale de protecție a salariaților, în cantitățile necesare.

Sindicatul i-a transmis prim-ministrului Ludovic Orban o scrisoare „în numele celor peste 19.000 de membri de sindicat, dar cu siguranță că și în numele celor peste 24.000 de salariați ai Poștei Române”, prin care cer susținere și sprijin, atât pentru Compania Națională Poșta Română, cât și salariaților săi, „dar și celui mai tânăr director general, Horia Grigorescu, pe care l-a avut Poșta Română, care și-a asumat misiunea extrem de dificilă, de a redresa o companie împinsă în buza falimentului sau insolvenței”.

 

·       Monitorul de Suceava susține demersul reprezentanților Poștei

 

Cotidianul Monitorul de Suceava este alături de poștașii din toată țara, având o colaborare bună pe parcursul anilor cu factorii din județ.

În continuare redăm mesajul pe care zecile de mii de poștași din România l-au trimis premierului Ludovic Orban:

„Vă rugăm să ne acordați sprijinul și susținerea deoarece considerăm că, în aceste momente de criză, atât de dificile pentru România și pentru Poșta Română, directorul general nu va putea rezolva singur problemele deosebit de grave și complexe cu care se confruntă compania. Vă rugăm să ne acordați următoarele:

1. Sprijin financiar și logistic pentru achiziționarea și distribuirea în rețea a materialelor de protecție a salariaților și populației, fără sincope și în cantitățile necesare, astfel cum au fost ele stabilite de Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgentă, anume:

- dezinfectant pentru spațiile de lucru cu publicul, spațiile și suprafețele de lucru ale salariaților;

- dezinfectant corporal și dozatoare pentru public și salariați;

- mănuși, măști, ochelari.

2. Sprijin financiar pentru acordarea unei indemnizații de risc salariaților expuși riscului contaminării, atât prin contact direct, cât și indirect (salariați care prelucrează trimiteri poștale, bani, colete etc).

Precizăm, domnule Prim Ministru, că salariații pot intra în contact cu clienți purtători ai virusului COVID 19, la care, deși boala nu se manifestă, virusul este transmisibil. Astfel, riscul este permanent și pretutindeni pentru agenții poștali, factorii și șoferii care asigură curieratul, expuși riscului contaminării, atât prin contact direct, cât și indirect (salariați care prelucrează trimiteri poștale, bani, colete etc.)“.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poștași din țară cer spor de periculozitate: „Riscul este permanent și pretutindeni pentru agenții poștali”.
 Vizualizări articol: 2562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poștași din țară cer spor de periculozitate: „Riscul este permanent și pretutindeni pentru agenții poștali”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei