Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2020 - Anul XXV, nr. 79 (7384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, revoltat că spitalul municipal nu a fost închis încă din 26 martie

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020 (16:49:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, se declară revoltat de faptul că spitalul municipal a fost închis abia astăzi, și nu de la finalul lunii martie, atunci când a solicitat acest lucru. Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc se va închide din seara aceasta, pentru o perioadă de 14 zile, după ce 28 de cadre medicale au fost confirmate deja cu noul coronavirus. Mihăiță Negură a declarat că încă din data de 26 martie 2020 a transmis o adresă oficială din partea primăriei către Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică Suceava prin care le-a solicitat celor două instituții închiderea spitalului, având în vedere că deja se semnalaseră primele cazuri de coronavirus în rândul personalului medical. „La vremea respectivă a venit doamna director de la DSP Suceava şi a spus că activitatea spitalului va continua, fără Unitatea de Primite a Urgenţelor şi secţia de medicină internă. Activitatea a continuat, deşi am cerut închiderea spitalului, şi când a venit rezultatul primelor teste s-a dovedit a fi unul alarmant. Când eu am solicitat închiderea încă se vorbea doar de Spital Județean Suceava, dar cred că e normal să nu iei în considerare că cineva de la Câmpulung Moldovenesc, un oraș cu 20.000 de locuitori, atrage atenția asupra a ceea ce se poate întâmpla aici”, a spus Negură. El a adăugat că nici astăzi, vestea despre închiderea spitalului municipal nu a primit-o pe cale oficială.

Primarul din Câmpulung Moldovenesc a precizat că din punctul de vedere al administrației locale a făcut toate demersurile pentru ca personalul medical să aibă spații de cazare pentru perioada de carantină sau autoizolare, la pensiuni de patru și cinci stele. De asemenea, el a precizat că două cadre medicale care duminică urmează să fie externate, fiind vindecate, vor avea la dispoziție un apartament pus la dispoziție de o persoană fizică.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a declarat, sâmbătă, că până la ora 16,00, au fost confirmați infectați cu noul coronavirus 74 de angajați ai Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc și cei șapte pacienți care se aflau internați în această unitate medicală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Câmpulung Moldovenesc, revoltat că spitalul municipal nu a fost închis încă din 26 martie.
 Vizualizări articol: 5239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primarul din Câmpulung Moldovenesc, revoltat că spitalul municipal nu a fost închis încă din 26 martie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei