Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2020 - Anul XXV, nr. 74 (7379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Linia de testare COVID-19 implementată de USV, pusă în funcțiune cu succes la Spitalul Județean Suceava

Luni, 30 Martie 2020 (11:29:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Linia de testare COVID-19 implementată de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost pusă în funcțiune la Spitalul Județean Suceava și s-au făcut, cu succes, după cum a precizat prorectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, primele teste comparative în vederea certificării. O echipă de medici de la Spitalul de Urgență Suceava și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a lucrat nonstop pentru operaționalizarea laboratorului pentru analiza SARS-CoV-2, înființat în parteneriat de cele două instituții. Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a informat că laboratorul deține linia completă de echipamente pentru detecția virusului în probele recoltate și acum să efectuează testele pentru certificarea rezultatelor. Spitalul are 400 de kit-uri pentru certificarea și calibrarea aparatului și 2.000 de kit-uri pregătite pentru când laboratorul devine funcțional. „În scurt timp, după efectuarea testelor de certificare a rezultatelor, acest laborator va deveni funcțional și vom crește capacitatea de testare. Este dovada clară că doar împreună putem să venim în ajutorul sucevenilor și al românilor. Împreună construim un zid împotriva COVID-19; parteneriatul, oferirea ajutorului și conduita umană reprezintă rețeta prin care putem depăși această criză care ne afectează județul”, a afirmat Alexandru Moldovan. Totodată, acesta a transmis mulțumiri medicilor și „tuturor celor care, în aceste momente grele, sunt în linia întâi”.

Vă reamintim că echipa Laboratorului de Metagenomică și Biologie Moleculară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a implementat o linie semi-automată de testare pentru coronavirus (COVID-19), sub coordonarea șefului de lucrări biolog Andrei Lobiuc și a profesorului universitar Mihai Dimian, cu consultarea colegilor de la Institutul „Matei Balș” din București și a specialiștilor din industria de profil. Această linie de testare este formată dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hotă microbiologică cu certificare de siguranță clasa II, vortex, centrifugă cu răcire, laptop, pipete automate monocanal și multicanal. Echipamentele folosite în acest demers sunt de ultimă generație, extractorul automat, cu o capacitate de 24 de probe, permițând reducerea timpului de lucru si creșterea siguranței microbiologice. De asemenea, menționăm faptul că aparatul Real Time PCR este de tip multiplex, ceea ce înseamnă că, în combinație cu kit-urile de detecție folosite, permite triplarea numărului de probe efectuate în același timp, cele 3 gene ale COVID-19 fiind amplificate și cuantificate simultan. Astfel, estimările efectuate arată că este posibilă efectuarea a peste 200 de teste de mare precizie zilnic, pornind de la probe biologice recoltate de la pacienți. Echipamentele au fost achiziționate pe parcursul anului 2019, prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană coordonat de prof.univ.dr. Mihai Covașă și prof.univ.dr. Mihai Dimian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Linia de testare COVID-19 implementată de USV, pusă în funcțiune cu succes la Spitalul Județean Suceava.
 Vizualizări articol: 2059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Linia de testare COVID-19 implementată de USV, pusă în funcțiune cu succes la Spitalul Județean Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei