Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2020 - Anul XXV, nr. 74 (7379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Federația Sanitas îi cere ministrului de Interne să-l demită pe prefectul de Suceava

Luni, 30 Martie 2020 (12:18:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federația Sanitas, cea mai mare organizație sindicală din sănătate din România, i-a solicitat public ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să-l demită pe prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, despre care afirmă că a gestionat defectuos situația de criză existentă la nivelului județului.

Nemulțumirile sindicaliștilor au plecat de la faptul că în cursul zilei de ieri, prefectul Alexandru Moldovan a sesizat Poliția Suceava pentru a demara cercetări față de o serie de asistenți care sunt suspectați că ar fi furat echipamente de protecție și materiale dezinfectante din spital.

Sindicaliștii au enumerat un șir întreg de nereguli care s-au înregistrat la Suceava și pentru care îl consideră responsabil și pe Alexandru Moldovan:

- Din cauza unui management incompetent și abuziv, peste 200 de persoane din personalul SJU Suceava sunt infectate cu COVID-19 (personalul nu a fost dotat cu echipamente complete de protecție, triajul pacienților nu a fost corect organizat, personalul nu a fost instruit, conducerea unității a gestionat abuziv forța de muncă la apariția cazurilor de infectare);

- Recoltarea probelor pentru depistarea personalului infectat s-a făcut aleatoriu, incorect și cu mare întârziere (probele recoltate au fost greșit etichetate și prea târziu puse în lucru motiv pentru care sunt neconcludente/expirate);

- Izolarea personalului infectat și a pacienților nu s-a făcut corespunzător normelor în vigoare, continuând astfel contaminarea în interiorul și exteriorul unității sanitare;

- S-a declarat închiderea spitalului, dar acest lucru nu s-a întâmplat;

- Angajarea de personal nou, sănătos, întârzie nepermis de mult;

- Nu există personal de îngrijire și curățenie suficient pentru secțiile în care sunt internați deja cei infectați;

- Personalul infectat, dar cu forme ușoare de manifestare trebuie să lucreze în continuare.

În opinia celor de la Federația Sanitas, instituția Prefectului poartă cea mai mare responsabilitate pentru că nu s-a organizat corespunzător.

”Federația SANITAS din România își exprimă pe această cale totalul dezacord față de modul în care autoritățile din Suceava au ales să acționeze în această situație extrem de gravă și somează autoritățile statului să își ia în serios atribuțiile, să asigure în primul rând testarea personalului din unitățile sanitare, să asigure echipament suficient și complet de protecție și mai ales să facă eforturi pentru a asigura creșterea încrederii populației în sistemul sanitar public și în profesioniștii acestuia, nu să acuze și să denigreze personalul într-o perioadă în care acesta asigură linia întâi a frontului unui război pe care îl duce fără arme”, este concluzia celor de la Sanitas.

Contactat telefonic, prefectul Alexandru Moldovan a declarat că a acționat procedural și că nu are ce să-și reproșeze.

”Tot ceea ce am făcut a fost legal și nu cred că nimeni trebuie să se simtă lezat. De pe canapea e ușor să-ți dai cu presupusul”, a precizat Alexandru Moldovan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federația Sanitas îi cere ministrului de Interne să-l demită pe prefectul de Suceava.
 Vizualizări articol: 3553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Federația Sanitas îi cere ministrului de Interne să-l demită pe prefectul de Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei