Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2020 - Anul XXV, nr. 73 (7378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liceenii din comunități dezavantajate vor primi tablete cu internet, pentru lecții online

Duminică, 29 Martie 2020 (15:12:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceeni din comunitățile dezavantajate vor primi tablete conectate la internet, cu abonament inclus, în cadrul unui parteneriat dintre Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, prin Fundația USAMV, și Ministerului Educației și Cercetării.

Ministerul de resort informează că Universitatea se alătură demersului Ministerului în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ, „cu un proiect prin care vor fi donate elevilor din licee situate în comunități dezavantajate tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de USAMV pentru 24 de luni”.

În cadrul acestui parteneriat, ministerul va identifica împreună cu Universitatea liceele în care este nevoie să susțină învățarea la distanță. Un prim lot de 500 de tablete va fi livrat săptămâna viitoare.

„Având în vedere discrepanțele din punct de vedere al predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioadă de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, cu scopul de a se asigura o pregătire online eficientă a elevilor pentru examenul național de bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV București, a subliniat că acest program vrea să asigure un învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

De cealaltă parte, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a felicitat Universitatea bucureșteană pentru inițiativă, pentru exemplu de solidaritate, „care nu poate decât să genereze rezultate bune pentru sistemul de educație”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceenii din comunități dezavantajate vor primi tablete cu internet, pentru lecții online.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liceenii din comunități dezavantajate vor primi tablete cu internet, pentru lecții online5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei