Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2020 - Anul XXV, nr. 61 (7366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părinții vor putea sta cu copiii acasă, cât timp școlile sunt închise. Legea a fost publicată în MO

Duminică, 15 Martie 2020 (13:03:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele României a semnat sâmbătă, 14 martie, decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.

Legea a fost publicată, sâmbătă seară, în Monitorul Oficial și intră în vigoare la trei zile după publicare, adică pe 17 martie, și va fi obligatorie pentru toți angajatorii, atât din mediul public, cât și din mediul privat.

În prezent, peste trei milioane de elevi stau acasă, într-o vacanță forțată, până pe 23 martie, în vederea prevenției răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19).

Măsura s-ar putea prelungi până după vacanța de Paște, până pe 22 mai, în funcție de evoluția numărului cazurilor de îmbolnăvire.

La nivelul județului Suceava, circa 112.000 de elevi și preșcolari stau acasă de pe 11 martie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis închiderea tuturor unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, măsura vizându-i și pe elevii care învață în școli private.

Revenind la legea promulgată sâmbătă, aceasta acordă zile libere unuia dintre părinți, pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a școlilor unde aceștia sunt înscriși, din cauza condițiilor meteo sau a altor situații extreme.

Prevederile acesteia se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ (sau până la 18 ani, pentru părinții copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ).

Părinții pot apela la aceste zile libere dacă locul de muncă nu permite munca la domiciliu sau telemunca. Zilele libere plătite pot fi luate pe toată durata în care autoritățile decid închiderea școlilor respective.

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net. 

Zilele libere plătite se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale. Prevederile se aplică pe baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinții vor putea sta cu copiii acasă, cât timp școlile sunt închise. Legea a fost publicată în MO.
 Vizualizări articol: 2589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinții vor putea sta cu copiii acasă, cât timp școlile sunt închise. Legea a fost publicată în MO0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei