Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2020 - Anul XXV, nr. 45 (7350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ministerul Educației recomandă limitarea/ suspendarea excursiilor și a activităților planificate în afara școlii

Marţi, 25 Februarie 2020 (12:46:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației cere unităților de învățământ să întreprindă o serie de măsuri preventive în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de gripă și infecții respiratorii se menține în continuare ridicat.

Printr-o adresă trimisă Inspectoratelor școlare, ministerul de resort recomandă școlilor limitarea, suspendarea sau anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. Mai mult, unitățile trebuie să limiteze la maximum sau chiar să suspende organizarea oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare: simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național.

„În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinația plecării, durata acesteia și numele persoanei/ persoanelor care au efectuat deplasarea. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/ adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”, recomandă ministerul.

De asemenea, activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” se vor desfășura în incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

Aceste recomandări au fost trimise „având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri”.

Tot printr-un comunicat de presă, Ministerul Educației menționează că și universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale. În situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, universitățile au obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică.

„Menționăm că, în baza autonomiei universitare, decizia privind suspendarea procesului educațional și modalitatea de recuperare a activităților didactice aparțin conducerii universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație”, spune ministerul.

Patru universități de stat au anunțat suspedarea cursurilor în această perioadă.

 

    În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educației recomandă limitarea/ suspendarea excursiilor și a activităților planificate în afara școlii.
     Vizualizări articol: 1512 | 
    Notează articolul: 
    • Nota curentă 1.00/5
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
     | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
    Ministerul Educației recomandă limitarea/ suspendarea excursiilor și a activităților planificate în afara școlii1.051

    Comentarii

    Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


    Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



    RE-PAIR
    Directia Generala Anticoruptie
    Meniul ZILEI în restaurante sucevene

    HaiHui prin Bucovina

    Alte titluri din Ultima ora local

    Ştiri video

    Gala Top 10 Suceveni

    Top Articole

    Mersul trenurilor de călători

    SONDAJE

    Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

    Da
    Nu
    Nu mă interesează

    Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

    Fotografia zilei