Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 feb 2020 - Anul XXV, nr. 44 (7349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Peste 500 de lucrări la etapa zonală a Concursului pentru preșcolari ”Penelul fermecat”, ediția a XV-a

Luni, 24 Februarie 2020 (13:01:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioada 21 februarie - 13 martie 2020, Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver” Suceava găzduiește expoziţia ,,Din lumea celor care nu cuvântă”, realizată în cadrul Concursului Naţional de Creaţie plastică pentru preşcolari „Penelul Fermecat”, ediţia a XV-a, etapa zonală.

Expoziţia cuprinde 515 lucrări ale preşcolarilor cu vârsta cuprinse între 4 și 6 ani, din grupele mică, mijlocie şi mare, din zona Suceava. Acestea sunt structurate în patru secţiuni: desen/ pictură - 300 lucrări, grafică - 45 lucrări, modelaj - 104 lucrări, mozaic - 66 lucrări. Juriul a acordat 424 de premii şi 61 menţiuni, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă.

Maria Matei, directoarea G.P.P. „Gulliver”, a menționat că, tema anuală a manifestării <Penelul fermecat> a determinat preşcolarii şi cadrele didactice îndrumătoare la proiectarea şi desfăşurarea unor activităţi specifice: vizite la Muzeul de Științe ale Naturii, vizite și întâlniri la/ cu bunici/ stăpâni de animale și păsări, povestiri despre viețuitoare, vizionări de filme didactice, utilizarea softurilor educaționale, în vederea îmbogățirii reprezentărilor copiilor despre lumea necuvântătoarelor și valorificării acestora în contexte inedite.

„Astfel, lucrările copiilor nu relevă doar reprezentarea într-un limbaj plastic original a necuvântătoarelor preferate, ci transmit experienţe emoţionale individuale și de grup, cu valoare intrinsecă, cu referire la viziunea personală asupra făpturilor fără grai. Necuvântătoarele reprezentate de cei peste 500 de preșcolari poartă amprenta viziunii personale a micilor pictori despre lumea viețuitoarelor.

Paleta de culori, spectacolul de lumini, tonuri și nuanțe oferit de exponate poate constitui un prilej de reflecție pentru adulții privitori, pe care îi invităm la un moment de investigație lăuntrică despre semnificația lumii viețuitoarelor în viața personală, despre importanța acestora la nivel de ecosistem și despre armonia necesară dintre vorbitori și necuvântătoare”, a transmis Maria Matei.

Expoziţia poate fi vizionată în perioada 21 februarie - 13 martie 2020. Premierea preșcolarilor se va realiza prin trimiterea diplomelor în grădinițele participante.

Concursul „Penelul fermecat” a fost iniţiat de către Inspectoratul Şcolar Suceava, prin inspectorul pentru educație timpurie, profesor Daniela Răileanu, în parteneriat cu: Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Suceava, Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu" Suceava, Facultatea de Știinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ștefan cel Mare" Suceava, şi este organizată de cadrele didactice de la: Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver’’ Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de lucrări la etapa zonală a Concursului pentru preșcolari ”Penelul fermecat”, ediția a XV-a.
 Vizualizări articol: 1740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500 de lucrări la etapa zonală a Concursului pentru preșcolari ”Penelul fermecat”, ediția a XV-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei