Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2020 - Anul XXV, nr. 29 (7334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Artistul plastic Cătălin Alexandru Chifan a lansat recent „Albumul cu desene”

Joi, 6 Februarie 2020 (14:05:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artistul plastic Cătălin Alexandru Chifan, profesor doctor în arte vizuale la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava, a lansat recent „Albumul cu desene”. Artistul a selectat pentru acest album câteva desene pe care le-a realizat de-a lungul mai multor ani, desene realizate în creion în cea mai mare parte, dar și desene realizate cu markerul negru și acuarele. „Tehnicile le-am ales în funcție de starea de spirit pe care am avut-o atunci când le-am realizat. Desenele reproduse în acest album au fost selectate și încearcă să aducă în fața privitorului o varietate de moduri și tehnici de abordare ale acestei îndeletniciri artistice”, a spus artistul.  „Albumul de desene” realizat de Cătălin Alexandru Chifan (membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, începând din anul 2004), a fost tipărit la Editura și Tipografia Pim, Iași, 2019, unde artistul a mai tipărit câteva albume de foarte bună calitate „Succesul din afara României”, Iași, 2018, și un alt album realizat împreună cu criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc, Iași, 2017. „Opera artistului Cătălin Alexandru Chifan poate fi considerată drept oglinda unui mod personal de gândire, iar spiritul său se manifestă cu desăvârșire în lucrarea de artă. Meditând în fața tablourilor pictorului Cătălin Alexandru Chifan putem descifra ce fel de personalitate este și ce intenții are, întreaga sa ființă desfășurându-se complet și fără inhibiții”, este de părere criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc. De asemenea, criticul de artă a completat că artistul Cătălin Alexandru Chifan este foarte versatil, știe să facă trecerea spontan, merge pe intuiție mereu, este foarte talentat și foarte muncitor.

·        Cătălin Chifan: „Nimic nu este mai emoționant decât să privim viața prin intermediul desenelor”

Pe Cătălin Alexandru Chifan îl interesează mereu să fie la curent cu informațiile din domeniul artelor vizuale care apar la nivel global. Încearcă tot timpul să țină pasul cu artiștii contemporani, din diferite state ale lumii și să se adapteze totodată timpurilor în care trăim. De-a lungul timpului, artistul a observat faptul că documentarea este esențială pentru realizarea lucrărilor de artă. „Niciodată nu este suficient ceea ce am studiat. Tot timpul trebuie să învățăm din experiența înaintașilor, să vizităm muzee și să citim cât mai multe cărți. Numai așa ne putem forma ca artiști în lumea agitată în care trăim”, ne-a spus artistul plastic sucevean.

Desenul, a mai spus Cătălin Chifan, „reprezintă comoara desăvârșită pe care a primit-o omul de la Dumnezeu. Nimic nu este mai emoționant decât să privim viața prin intermediul desenelor. Ele reflectă sentimentele noastre de bucurie sau de tristețe care s-au desfășurat de-a lungul timpului”.

De-a lungul anilor, Cătălin Alexandru Chifan a participat la numeroase expoziții de grup județene și naționale, dar a avut și mai multe expoziții personale. A participat la tabere și festivaluri de creație naționale și internaționale, a ilustrat mai multe cărți și a primit diferite premii. Lucrări semnate de Cătălin Alexandru Chifan au ajuns în colecții private și de stat din România (Suceava, Iași, București, Bârlad, Piatra Neamţ, Hunedoara etc.), dar și din Austria, Bulgaria, Spania, SUA, Germania, Tunisia, Franța, Grecia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artistul plastic Cătălin Alexandru Chifan a lansat recent „Albumul cu desene”.
 Vizualizări articol: 1820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artistul plastic Cătălin Alexandru Chifan a lansat recent „Albumul cu desene”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei