Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2020 - Anul XXV, nr. 27 (7332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clasa pregătitoare - ministerul vrea ca părinţii să nu mai poată alege învăţătoarea

Marţi, 4 Februarie 2020 (15:02:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a lansat marţi, 4 februarie 2020, proiectul de metodologie şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020-2021.

Metodologia propusă de ministerul de resort propune câteva noutăţi, una dintre ele constând în faptul că elevii vor fi repartizaţi în clasele nou formate în mod aleatoriu, „în baza unei proceduri transparente şi nediscriminatorii”, fără ca părinţii să mai poată opta pentru un anumit cadru didactic.

Şcolile nu vor mai putea face “liste cu elevi” pentru o anumită învăţătoare, iar repartizarea elevilor în clasele primare va fi o loterie. 

„Principalele noutăţi incluse în proiectul de metodologie vizează constituirea formaţiunilor de elevi în clasa pregătitoare, precum şi soluţionarea situaţiilor excepţionale ale copiilor care nu se încadrează în tranşele de vârstă prevăzute de metodologie. Astfel, constituirea formaţiunilor de elevi se face după finalizarea procesului de înscriere, conform calendarului, în baza unei proceduri elaborate la nivelul unităţii de învăţământ şi aprobate de Consiliul de administraţie, procedură care să asigure transparenţă, echitate, nondiscriminare şi incluziune”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Potrivit edupedu.ro, Inspectoratul Şcolar Bucureşti a anunţat, în această săptămână, că elevii vor fi repartizaţi pe clase în ordinea alfabetică a numelor sau prin tragere la sorţi “în şedinţă publică organizată de şcoală”. Repartizarea în ordine alfabetică a copiilor în clasele pregătitoare, la nivelul fiecărei şcoli, este aplicată de patru ani în judeţul Timiş. După înscrierea la clasa pregătitoare, copilul de pe prima poziţie în listă merge la clasa 1, copilul de pe poziţia 2 merge la clasa 2, copilul de pe poziţia 3 la clasa 3, după care algoritmul este reluat şi copilul aflat pe poziţia 4 merge la clasa 1 (dacă există 3 clase, de exemplu).

Tot potrivit proiectului pus în dezbatere publică, înscrierile în clasa pregătitoare încep anul acesta pe 4 martie.

Proiectul calendarului de înscrieri în clasa pregătitoare prevede că în perioada 4-23 martie părinţii trebuie să completeze, online sau la şcoala pe care o doresc pentru copii, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor se face zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri).

Propunerile, observaţiile şi sugestiile pe marginea proiectului de metodologie propus de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pot fi trimise pe adresa de e-mail inscriere.inv.primar@edu.gov.ro, până în data de 14 februarie 2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clasa pregătitoare - ministerul vrea ca părinţii să nu mai poată alege învăţătoarea.
 Vizualizări articol: 1902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clasa pregătitoare - ministerul vrea ca părinţii să nu mai poată alege învăţătoarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei