Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 264 (7265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de prevenire și combatere a absenteismului și a abandonului școlar, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului

Luni, 11 Noiembrie 2019 (11:26:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute prima activitate din cadrul Proiectului Educațional „Școala fără absențe”, proiect de prevenire și combatere a absenteismului și a abandonului școlar adresat părinților și elevilor claselor V-VIII, cu tema „Absențe – cauze, consecințe – activitate cu părinții”.

Proiectul a apărut, după cum ne-a spus prof. Istrate Isabella, consilier educativ la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, din necesitatea de a identifica cauzele care determină elevii să absenteze mult chiar din clasele gimnaziale, de a conștientiza atât ei cât și părinții lor care sunt consecințele absenteismului asupra viitorului elevilor și mai ales de a găsi soluții pentru a reduce sau chiar combate acest fenomen în rândul elevilor.

·        Discuții, soluții

Activitatea s-a adresat părinților elevilor cu risc de absenteism și a urmărit identificarea cauzelor care determină absenteismul și abandonul școlar al elevilor cu deficiență mintală de la clasele V-VIII. Cauzele absenteismului identificate de părinți au fost faptul că elevii pleacă de cele mai multe ori împreună cu prietenii de la școală pentru a se distra, sau pleacă pentru a merge la muncă și chiar părinții recunosc că uneori îi opresc acasă pentru a-i ajuta la diverse activități gospodărești. Alte cauze invocate au fost legate de starea de sănătate și de faptul că unii elevi sunt plictisiți de școală și preferă să petreacă timpul cu prietenii. Împreună cu părinții s-a discutat care sunt consecințele pe termen scurt și lung ale absenteismului care afectează rezultatele școlare, comportamentul și dezvoltarea personală a elevului, cât și orientarea școlară a acestuia. „Soluțiile propuse de către părinți au fost inedite și ingenioase, și anume de a purta discuții deschise și sincere cu elevii, de a-i motiva prin inițierea unui concurs al cărui câștigător să fie elevul cu cele mai puține absențe și de a le cere să recupereze materia pierdută - să stea la școală în plus pentru fiecare oră de la care au lipsit”, a completat prof. Istrate Isabella.

·       Participanți

La activitate au participat 29 de părinții ai elevilor cu risc de absenteism de la clasele V-VIII, profesori diriginți de la clasele V-VIII, cât și   coordonatorii proiectului: responsabil de comisie metodică a diriginților prof. Sabin Rybanna, coordonator de proiecte și programe educative prof. Istrate Isabella, director adjunct prof. Poclitaru Cătălina și responsabilul comisiei metodice a profesorilor de educație specială prof. Mihăilă Daniela. Activitatea s-a bucurat de succes în rândul părinților care în viitor vor participa împreună cu copiii lor și la alte activități din proiect, consolidând relația părinte-elev-cadru didactic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de prevenire și combatere a absenteismului și a abandonului școlar, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect de prevenire și combatere a absenteismului și a abandonului școlar, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei