Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 216 (7217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Cei 20 de elevi cu 10 pe linie la examenele naţionale au fost premiați cu diplome și bani

Luni, 16 Septembrie 2019 (14:23:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 dintre cei mai merituoși elevi din județ, care au excelat la examenele naționale din acest an, au fost felicitați luni, la Palatul Prefecturii, în cadrul unei festivități emoționante organizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

Elevii cu medii maxime la evaluarea națională și la bacalaureat au primit recompensele financiare promise de Ministerul Educației și câte o diplomă Excelsior, simbol al prețuirii și recunoștinței pentru rezultatele obținute.

15 absolvenți ai clasei a VIII-a, cu 10 pe linie la examenul de final de ciclu gimnazial, au primit câte 1.000 de lei, în vreme ce cei cinci elevi cu 10 curat la examenul maturității au fost răsplătiți cu câte 3.000 de lei.

  • ”Voi sunteți nucleul de performață al generației din care proveniți”

Evenimentul de luni ”Călătorie către succes” a stat sub semnul generozității, al valorilor, al performanței și al recunoștinței atât pentru rezultatele deosebite ale elevilor, cât și pentru profesorii îndrumători, pentru familie și pentru școală.

De altfel, prof. Gabriela Mihai, inspector școlar general, moderatoarea festivității, a subliniat contribuția tuturor factorilor la reușita elevilor (profesori, familie, directori de școală), rezultatele lor fiind expresia muncii și susținerii tuturor celor implicați.

„Suntem mândri de rezultatele voastre, voi sunteți nucleul de performață al generației din care proveniți. (...) Vă rugăm să nu vă opriți aici și să țintiți și mai sus. Aceștia sunt copii care au înțeles că munca îi duce către succes. Copii obișnuiți, care aparent nu ar avea nimic în plus față de colegii lor, dar pe care îi caracterizează ambiția de a-și atinge un țel, un vis. Ne bucurăm că există astfel de elevi, ei sunt modele pentru colegii lor. Dragi părinți, vă felicităm pentru susținerea pe care ați arătat-o acestor copii. Cadrul pe care l-ați creat în familie, modelul personal au

contribuit la succesul lor. Dragi profesori, felicitări, suntem convinși că acest rezultat se datorează și aplecării dumneavoastră către talentul lor, către performanța lor. Sunteți niște oameni dedicați care v-ați înțeles menirea”, a transmis Gabriela Mihai.

La rândul său, prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a menționat că „acești copii ridică ștacheta pentru întreg sistemul de învățământ și ne mândrim cu ei, cu munca dascălilor cărora le suntem recunoscători și a părinților care au susținut eforturile copiilor. (...) Astăzi premiem performanța, însă aș vrea ca acest eveniment să însemne și un prilej de ambiționare a celorlalți elevi, să fie o dovadă a faptului că se poate”.

Pe parcursul evenimentului au mai avut intervenții profesorii care au coordonat elevii prezenți, părinți, directori de școli, cei doi inspectori școlari adjuncți, dar și câțiva dintre elevii premiați.

De asemenea, momente artistice au susținut la trompetă elevi ai Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, coordonați de prof. Cristi Ruscior.

  • Cine sunt cei 20 de elevi

Au fost premiați 20 de elevi din județul Suceava, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

Cu media 10 la sesiunea din vară a examenului maturităţii s-au remarcat: Catinca Dobroghii și Andrei Alexandru Muntean – Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava; Georgiana Zbranca - Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava; Darius Lungu – Colegiul Tehnic Rădăuți; Andrei Pavăl - Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava.

15 elevi din județul Suceava au media 10 la examenul de la finalul clasei a VIII-a, aceștia fiind notați cu 10 atât la proba de limba română, cât și la matematică.

Au predat teze perfecte trei elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Rădăuți - Flavia Elena Bîrsan, Francesca Niculcea și Adela Țicșa.

Cu două medii de 10 figurează Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava - Alexia Babliuc și Rebeca Spoială.

Tot cu media 10 au încheiat evaluarea națională următorii elevi: Teodora Denisa Babalean - Școala Gimnazială ”Samson Bodnarescu” Gălănești, Alina Carcea – Școala Gimnazială ”Ion Vicoveanu” Vicovu de Jos, Filip Fabian Ciocan – Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Elena Doruța Coroamă – Școala Gimnazială ”I.G. Sbiera” Horodnic de Jos, Ilinca Mareş - Școala Gimnazială Humoreni, Raluca Elena Sandu – Școala Gimnazială „Nicu Gane” Fălticeni, Alexia Maria Schipor - Școala Gimnazială nr. 1 Vicovu de Sus, Mihaela Todosi – Liceul Tehnologic Pârteștii de Jos, Theodora Elena Bărbuţă - Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi, Andrei Lupeş, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei 20 de elevi cu 10 pe linie la examenele naţionale au fost premiați cu diplome și bani.
 Vizualizări articol: 2655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei 20 de elevi cu 10 pe linie la examenele naţionale au fost premiați cu diplome și bani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei