Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 196 (7197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Prima Universitate de Vară „MERITO” organizată la Suceava a reunit 51 de profesori suceveni, dar și din Bihor, Bacău și Brașov

Vineri, 23 August 2019 (12:15:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima Universitate de Vară „MERITO” organizată la Suceava, cu ateliere de educație alternativă și sesiuni dedicate meseriei de profesor, organizată, în perioada 16 – 17 august, la Muzeul Bucovinei, de prof. Daniela Ceredeev, formator, laureat MERITO 2017, directorul Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița, a reunit 51 de profesori suceveni, dar și din Bihor, Bacău și Brașov, care au experimentat metode moderne, active de predare, au desfășurat activități de învățare experiențială prin joc, muzică și artă.

„A fost felul meu de a-mi dona ziua de naștere pentru a construi o comunitate”, ne-a spus prof. Daniela Ceredeev, completând că fiecare dintre participanți, „oameni-inspirație”, „mi-a fost bucurie și dar. Mi-au fost zilele acestea împlinire și descoperire și împărtășire și har. Și tare mi-ar plăcea să știu că și lor le-au fost deopotrivă un dar”.

Și pentru că Daniela Ceredeev a ales să își „doneze” ziua (19 august) ceva mai devreme, adică să petreacă două zile, 16 și 17 august, alături de oameni valoroși („Creştem calitatea educaţiei la clasă, pentru fiecare copil”, „Creștem comunitatea profesorilor valoroși”)a fost răsplătită pe deplin, motiv pentru care organizatoarea evenimentului le-a transmis tuturor: „Oameni buni, vă mulțumesc! Pentru gândurile bune și tămăduitoare, pentru flori-mărturisire, pentru cărți-bijuterii, pentru icoane și tablouri ce știu să înveșnicească bucuria. Pentru că mă auziți atunci când încerc să fiu vocea bunicilor și pruncilor rătăciți de cei dragi ai lor, pentru că-mi ascultați și-mi împărtășiți visul de a le oferi copiilor noștri o zare mai luminoasă și mai bună, pentru că mi-a fost îngăduit să faceți parte din viața mea. Pentru toate acestea și pentru timpul ce vine nestăvilit peste noi, bucurie!”.

·        Ateliere de învățare experiențială, modele de bune practici

Prima Universitate de Vară „MERITO” la Suceava este rodul unei colaborări fructuoase între oameni și instituții. În cadrul parteneriatului ”Creștem comunitatea profesorilor valoroși” dintre Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava, Fundația Romanian Business Leaders și Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița s-a născut un eveniment de succes, care a cuprins o sesiune de învățare, cu ateliere de învățare experiențială, „modele de bune practici ce vizează interconectarea, activarea imaginației, a încrederii”, sub coordonarea prof. Daniela Ceredeev.

Formatoarea MERITO Daniela Ceredeev a beneficiat și de sprijin, astfel că trainerul Bogdan Horodincă, din partea ”The John Maxwell Team”, a susținut un workshop de public speaking. De asemenea, „Atelierul de storytelling a fost o demonstrație autentică, inspirată și neconvențională despre reconsiderarea perspectivei și mentalitate deschisă. Recunoștință deplină și admirație prof. Elena-Manuela David, director al Casei Corpului Didactic George Tofan Suceava, coordonator alparteneriatului Creștem comunitatea profesorilor valoroși cu Fundația Romanian Bussines Leaders”, a afirmat  prof. Daniela Ceredeev.

Nu au lipsit în cele două zile ateliere de creativitate prin artă și muzică, susținutede prof. Rodica Zimbru, director adjunct la Școala Gimnazială nr. 10 Suceava. Prof. Daniela Babii de la Școala Gimnazială nr. 10 Suceava a vorbit despre „nevoia profesorului de a avea libertatea să realizeze un învățământ de calitate, fără a fi constrâns de paradigme care să îngrădească, atât lui, cât și elevului, această libertate”.

 

 

·        Experiență de învățare

Unul dintre cei 51 de participanți la Universitate de Vară „MERITO” desfășurată la Suceava, Mihaela Popa, a afirmat: „Am participat pe 16-17 august 2019 la o sesiune de formare și ateliere de învățare experiențială a Universității de Vară MERITO. Invitația Danielei Ceredeev m-a bucurat enorm și îi mulțumesc pentru magia creată în cadrul evenimentului organizat atât de bine. A fost o adevărată sărbătoare! Atelierele interactive, pline de joacă benefică și bucurie au dus la învățare și împărtășire de experiențe grozave. MERITO este completarea inițiativei RBL (Romanian Business Leaders), o fundație a oamenilor de afaceri din țară. Aceștia se implică activ în educație organizând atelierele MERITO, SuperTeach, Gala Merito și multe alte summercamp-uri, sesiuni de formare, platforme educaționale, susținerea unor proiecte din comunitățile rurale sau urbane. Alese mulțumiri tuturor participanților care au împărtășit din lumina lor!”.

La fel au spus și alți participanți, că au fost două zile în care s-au desfășurat activități extraordinare, în care pur și simplu nu și-au dat seama când trece timpul și au cunoscut oameni minunați. Pentru toate acestea, „oameni-inspirație”, cei 51 de profesori prezenți la Universitate de Vară „MERITO”, mulțumesc organizatorilor, îi mulțumesc prof. Daniela Ceredeev pentru că le-a oferit „o nouă experiență de învățare”. Participanții îi mulțumesc Danielei Ceredeev, „Om-Lumină”, pentru că „a dăruit din timpul și din experiența personală pentru a lumina pe alții”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima Universitate de Vară „MERITO” organizată la Suceava a reunit 51 de profesori suceveni, dar și din Bihor, Bacău și Brașov.
 Vizualizări articol: 1450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prima Universitate de Vară „MERITO” organizată la Suceava a reunit 51 de profesori suceveni, dar și din Bihor, Bacău și Brașov5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei