Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 170 (7171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Şcoală de vară, la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Suceava

Miercuri, 24 Iulie 2019 (14:21:34)

Se împlinesc 10 ani de când la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din cartierul sucevean Burdujeni un grup de tineri organiza prima „Şcoală de vara”, de fapt un mod de a petrece câteva zile împreună, după programul liturgic, prin discuţii, prezentări, vizionări de filme şi excursie.

În acest an, activităţile au debutat luni, 22 iulie, cu o prezentare în imagini a ediţiilor anterioare şi au continuat cu prima activitate – devenită tradiţie – activitatea de încurajare a lecturii: „Prezintă o carte!”.

Tot luni a început şi atelierul de încondeiat ouă, nou în programul şcolii de vară, a cărei ediţii din acest an, a X-a, poartă titlul: „Mâini dibace, minţi agere”, şi este organizată în colaborare cu Asociaţia Mereu Tineri. Proiectul este sprijinit financiar de Municipiul Suceava şi de Consiliul Local Suceava.

Pr. paroh Gheorghe Husarciuc, de la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava, a declarat: „Ca şi în anii trecuţi, am încercat să atragem în realizarea activităţilor şi instituţii de învăţământ, prin participarea cadrelor didactice, ca şi coordonatori, şi a elevilor, ca beneficiari, dar şi alte instituţii. Avem bucuria de a ne fi parteneri: Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Şcoala Gimnazială <Ion Creangă> Suceava, Liceul Tehnologic <Iorgu Vârnav Liteanu> Liteni, Şcoala Gimnazială Măriţei, Şcoala Gimnazială <Jean Bart> Suceava şi Grădiniţa cu Program Prelungit <Prichindel> Suceava. O parte din <cursanţii> de la primele ediţii s-au alăturat nouă în organizarea acesteia”.

Activităţile se desfăşoară pe parcursul a trei săptămâni (22 iulie - 11 august 2019) şi sunt organizate pe ateliere: Ne jucăm şi învăţăm (jocul cu hârtie, aţă, activităţi culinare, experimente şi prezentări, vizionări, dezbateri ...); Atelier de educaţie sanitară; Atelier de creaţie în limba engleză; Atelier de încondeiat ouă; Atelier de cusături tradiţionale; Atelier de sculptură în lemn; Atelier de pictură bizantină.

La final, pe 11 august, roadele muncii copiilor vor fi prezentate într-o expoziţie.

Programul detaliat al activităţilor poate fi consultat pe blogul Asociaţiei Mereu Tineri: http://asociatiamereutineri.blogspot.ro şi pe https://www.facebook.com/ASOCIATIAMEREUTINERI/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoală de vară, la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Suceava.
 Vizualizări articol: 1854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şcoală de vară, la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei