Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 161 (7162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sâmbătă, 13: Două case și o mașină, distruse de incendii puternice

Duminică, 14 Iulie 2019 (10:40:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pompierii au intervenit, sâmbătă, 13 iulie, la două puternice incendii care au izbucnit la două case, una din comuna Poiana Stampei și una din Dornești. În ambele cazuri, au fost incendii violente, care au distrus mare parte din locuințe iar la Dornești și o mașină.

 

Prima alarmă s-a dat sâmbătă dimineață, în jurul orei 10.45. Un foc a izbucnit la o casă din satul Prăleni, comuna Poiana Stampei, s-a anunțat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. „La sosirea echipajelor, ardea violent acoperișul locuinței, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, dar și la construcțiile învecinate”, se arată într-un comunicat al pompierilor militari suceveni. La fața locului au intervenit pompierii militari ai Punctului de Lucru Poiana Stampei și ai Detașamentului Vatra Dornei, cu trei autospeciale, plus o ambulanță SMURD, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Stampei, cu un buldoexcavator. Proprietarii casei, mamă și fiu, au suferit atacuri de panică din cauza flăcărilor violente, primind îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD. În cazul femeii, în vârstă de 84 de ani, paramedicii au decis să o transporte la Spitalul din Vatra Dornei, pentru investigații suplimentare. Revenind la incendiu, focul a distrus acoperișul casei. Totuși, pompierii au reușit să intervină prompt și au transmis că au salvat două camere cu bunurile din interior și două construcții învecinate. Din cercetările preliminare ale pompierilor militari rezultă că flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

 

Sâmbătă seara, la 18.30, a urmat a doua alarmă de incendiu de proporții, la o casă bătrânească din Dornești. Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dornești, au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la casă și extins și la mașina parcată în imediata apropiere. Și în acest caz a fost un incendiu puternic, care amenința să se extindă. Focul a fost lichidat în jurul orei 19.50. Au ars acoperișul casei, construit din lemn, cu învelitoare din azbociment, bunuri din interior (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, articole de îmbrăcăminte, elemente de tâmplărie din lemn și alte bunuri). Autoturismul a ars ș el în proporție de 70%, au transmis pompierii. „Incendiul a izbucnit din bucătăria locuinței, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect”, au transmis pompierii militari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sâmbătă, 13: Două case și o mașină, distruse de incendii puternice.
 Vizualizări articol: 3640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sâmbătă, 13: Două case și o mașină, distruse de incendii puternice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei