Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 147 (7148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Incursiune în cultura şi istoria turcă pentru profesori şi elevi de la Colegiul ”Petru Rareş” Suceava

Joi, 27 Iunie 2019 (11:17:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 14-16 iunie a avut loc a doua parte a proiectului educaţional "TURCH" (Turkish and Romanian cultural heritage), care are la bază un schimb intercultural între două licee de elită din Suceava, România (Colegiul Naţional "Petru Rareş" Suceava) şi Bandirma, Turcia (Bandirma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi).

Proiectul a fost coordonat de profesoara de limbă engleză Laura Salciuc şi de corespondentul său în Turcia, prof. Ridvan Elci. Din partea colegiului sucevean au participat cinci profesori (Laura Salciuc, Marilena Sibechi, Daniela Busuioc, Cristian Doboş şi Cezar Lucaci) şi 28 de elevi.

Proiectul este structurat în două părţi, prima fiind reprezentată de vizita profesorilor şi elevilor turci în România, care a avut loc în luna ianuarie a acestui an, şi vizita echipei române în Turcia, în luna iunie.

Potrivit prof. Laura Salciuc, timp de trei zile, elevii colegiului din Suceava au fost oaspeţii familiilor elevilor turci, unde au experimentat cultura turcă pe mai multe niveluri: în prima zi au vizitat liceul din Bandirma, unde au asistat la un spectacol de dans tradiţional şi muzică modernă, apoi au urmat vizite oficiale la Inspectoratul Şcolar şi la Primăria oraşului Bandirma, însoţiţi de directorul şcolii, Ahmet Obuz, ca în final să se relaxeze la un picnic pe plaja din staţiunea Erdek.

Elevii români s-au bucurat în a doua zi de vizita la Complexul arheologic Efes, la Casa Maicii Domnului şi de plimbarea printr-un sat tradiţional turcesc, Sirince, unde au observat în detaliu tradiţiile turceşti şi au putut degusta celebra cafea turcească.

În a treia zi, şi cea mai relaxantă, participanţii au petrecut pe iahtul "Poseidon", iar seara a avut loc ceremonia de încheiere a proiectului şi de decernare a diplomelor de participare.

Pe parcursul celor trei zile, elevii suceveni au gustat din specialităţile tradiţionale turceşti pregătite de gazde, au vizitat locuri emblematice pentru cultura turcă şi au întărit prieteniile care s-au legat în iarnă, la Suceava. Pentru a completa aprofundarea în cultura turcă, pe drumul de întoarcere, grupul sucevean a făcut o oprire şi în Istanbul, unde au vizitat principalele obiective: Moscheea Albastră, Hagi Sofia, Palatul Dolmabahce, Palatul Topkapi.

Prof. Laura Salciuc a menţionat că se doreşte o continuare a acestui proiect şi în viitor datorită impactului pozitiv asupra ambelor părţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incursiune în cultura şi istoria turcă pentru profesori şi elevi de la Colegiul ”Petru Rareş” Suceava.
 Vizualizări articol: 2177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Incursiune în cultura şi istoria turcă pentru profesori şi elevi de la Colegiul ”Petru Rareş” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păpăleac (papă de leacuri) Este un amestec foarte vechi folosit la ţară în sudul Moldovei pentru a fi hrăniţi şi lecuiţi totodată copiii care răceau uşor şi bătrânii care sufereau mereu de tuse. Nu este ceva recomandabil pentru persoanele cu sistemul digestiv... Citeşte