Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 139 (7140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Genul dramatic și prezentarea unei întâmplări din timpul unei activități de lectură, la prima probă a evaluării naționale

Marţi, 18 Iunie 2019 (12:33:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenții claselor a VIII-a au susținut marți, 18 iunie, prima probă a evaluării naționale, examen care le permite admiterea la liceu sau la clasele profesionale.

Testarea a avut o durată de două ore, timp în care elevii au avut de rezolvat subiecte structurate pe două mari cerinţe, fiecare cu mai multe sub-puncte.

La primul subiect, adolescenții au primit un fragment dintr-un text la prima vedere, din „Ultima cursă”, de Horia Lovinescu, pe baza căruia au avut de răspuns la şase cerinţe (să noteze câte un sinonim pentru două cuvinte date, să explice rolul unei cratime, să explice modul de formare a unor cuvinte, să menționeze două cuvinte care conțin diftong, etc).

Rezolvarea punctului B din cadrul primului subiect cerea elevilor realizarea unei compuneri de minim 150 de cuvinte prin care să argumenteze apartenența la genul dramatic a textului dat.

Subiectul al II-lea a început cu un fragment publicat pe www.liternet.ro, „A fost odată un scriitor foarte încăpățânat”, de Alina Nelega.

Candidaţii au primit alte şase cerinţe pe baza acestui text, având de menționat modul și timpul unor verbe din text, să precizeze funcția sintactică a unor cuvinte subliniate, etc.

La punctul B al subiectului II, elevii au mai avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectura.

Primul subiect este notat cu 40 de puncte, iar cel de al doilea cu 36 de puncte. Elevii vor mai primi 14 puncte pentru redactarea întregii lucrări şi alte 10 puncte din oficiu.

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Genul dramatic și prezentarea unei întâmplări din timpul unei activități de lectură, la prima probă a evaluării naționale.
 Vizualizări articol: 2077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genul dramatic și prezentarea unei întâmplări din timpul unei activități de lectură, la prima probă a evaluării naționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei