Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 124 (7125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calificare la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică pentru ștefaniștii Paul Rebenciuc și David Turturean

Joi, 30 Mai 2019 (11:33:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria performanțelor remarcabile bifate de elevii Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava - Paul Rebenciuc (clasa a XI-a) și David Corneliu Turturean (clasa a X-a) – continuă cu o nouă calificare la etapa internațională Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică din Balaton, Ungaria. Competiția se va desfășura în luna august.

Cei doi ștefaniști se pregătesc la cercul de astronomie din cadrul Palatului Copiilor Suceava cu prof. dr. Petru Crăciun, inspector de fizică la Inspectoratul Școlar Județean, iar la disciplina fizică sunt îndrumați, la clasă, de prof. Sorin Golda. Colaborarea celor doi profesori a fost una deosebit de rodnică de-a lungul anilor, tandemul în pregătirea elevilor pasionați de acest domeniu aducând județului nostru și României numeroase distincții notabile.

„Spre bucuria noastră, Paul a obținut cel mai mare punctaj, la egalitate cu elevul Robert Pașcalău de la CN <Mircea cel Bătrân> din Constanța, iar următorul punctaj l-a avut David Turturean. Din fericire, atât Paul, cât și David, s-au calificat în echipa I a României, iar toate cheltuielile privind participarea la internațională din Ungaria sunt suportate de Ministerul Educației. Facem precizarea că datorită rezultatelor remarcabile obținute de elevii români la olimpiadele internaționale de astronomie din anii trecuți, România are dreptul să participe cu două echipe în Ungaria. Fiecare echipa este formată din câte 5 elevi”, a arătat prof. dr. Petru Crăciun.

 

·        Selecția loturilor s-a desfășurat la Voroneț

 

Cei mai buni elevi din ţară la astronomie şi astrofizică s-au întâlnit la Voroneț, în perioada 24 - 30 mai, pentru selecția echipelor care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din Balaton, Ungaria (2 - 10 august 2019), precum și la Olimpiada Internațională de Astronomie, Piatră Neamț (19 - 27 octombrie).

La selecție au participat primii 15 elevi seniori din clasele VIII – XII, care au obținut rezultate deosebite la faza națională a Olimpiadei de Astronomie, de la Breaza, din perioada 17-21 aprilie 2019.

Organizatori ai acestei etape de selecția au fost: Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea din Suceava, Colegiul ,,Alexandru cel Bun" Gură Humorului și Societatea Științifică CYGNUS - centru UNESCO. Coordonatorul științific al selecției echipelor naționale a fost lect. dr. univ. Cristian Pîrghie, directorul Observatorului Astronomic din cadrul USV.

De cealaltă, pentru Olimpiada Internațională de Astronomie din Piatra Neamț s-au calificat Cristian Ardeleanu Cristian, de la Liceul Internațional de informatică București, și Flavia Pascal, de la Colegiul Național „Petru Rareș" Piatră Neamț. Chiar dacă Paul și David aveau punctaje mai mari decât cei doi elevi, aceștia nu s-au calificat în lotul național deoarece au mai participat de două ori la această competiție, iar regulamentul restricționează participarea elevilor la două ediții.

Pentru loturile României urmează o perioadă de pregătire intensă, iar în perioada 5 - 15 iulie, elevii se vor reuni la Vatra Dornei pentru a se antrena pentru cele două competiții internaționale.

 Coordonatorii acestui program de pregătire intensiv și profesori pregătitori sunt: lect. dr. Cristian Pîrghie și prof. dr. Petru Crăciun, inspector de fizică IŞJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calificare la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică pentru ștefaniștii Paul Rebenciuc și David Turturean.
 Vizualizări articol: 1676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Calificare la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică pentru ștefaniștii Paul Rebenciuc și David Turturean5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei