Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 121 (7122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concurs de creativitate şi inovare pentru elevii de la profilele tehnice, la Colegiul de Industrie Alimentară

Luni, 27 Mai 2019 (12:04:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava a organizat a III-a ediție a Concursului Interjudeţean „EDU-TEH - Creativitate şi inovare”, coordonat de prof. Mihaela Calistru.

Au intrat în cursa pentru podium elevi de la profilele tehnice: mecatronică, transporturi, electronică, energetică, automatizări şi navomodele. De altfel, competiția se adresează elevilor din preuniversitar cu aptitudini şi înclinaţii deosebite pentru domeniile educaţiei tehnice: gândire teoretică şi analitică, gândire tehnică, originală, flexibilitate, priceperi practice şi experimentale, inventivitate, inovație, etc.

La concurs au participat (direct sau au trimis proiecte) 97 elevi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava, Colegiul Tehnic Rădăuţi, CT “Laţcu Vodă” Siret, CT ,,Mihai Băcescu” Fălticeni, CT “Petru Muşat” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Liceul Tehnologic Cajvana, CT „Ion Creangă” Târgu Neamţ, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Bacău, Liceul „Iolanda Balaş Soter” Buzău, CT de Transporturi Piatra Neamţ.

 Concursul „Edu-TEH - creativitate şi inovare” s-a desfăşurat pe trei secţiuni: Măsurări tehnice, Simpozion-referate tehnico-ştiinţifice și Machete - roboţi, lego, navomodele etc.

A fost evaluat nivelul de creativitate al unui produs (inclusiv a referatului tehnic), care s-a făcut plecând de la patru criterii de bază: fluiditatea, flexibilitatea, originalitatea, creativitatea şi caracterul elaborat al propunerilor.

Participanţii au fost premiaţi cu diplome, aplauze şi felicitări, cu dorinţa de a se revedea într-o nouă competiţie în anul următor.

„Elevii au demonstrat că nu acumulează doar cunoştinţe, ei ştiu să le pună în practică, pot opera cu termeni specifici, să dobândească noi competenţe şi să se manifeste ca tineri valoroşi, merituoşi şi de ce nu spre performanţă. În concluzie putem spune că acest concurs şi-a atins obiectivele, fiind benefic pentru ridicarea nivelului de pregătire tehnică a elevilor, prin contribuţia asiduă a domnilor profesori coordonatori, premergător concursului şi prin desfăşurarea efectivă a acestuia. Concursul a fost o experienţă de succes pentru toţi, un deosebit mod de a realiza schimb de bune practici, de competiţie şi fair play între concurenţi, de modele de urmat şi noi experienţe posibile printr-un alt fel de educaţie, cea non formală, dar foarte eficientă”, a arătat prof. Mihaela Calistru, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de creativitate şi inovare pentru elevii de la profilele tehnice, la Colegiul de Industrie Alimentară.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs de creativitate şi inovare pentru elevii de la profilele tehnice, la Colegiul de Industrie Alimentară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei