Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 105 (7106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Rafinament, emoţie, muzică, la prima expoziţie personală a artistei Marina Pişta

Miercuri, 8 Mai 2019 (12:46:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Bucovinei a avut loc marţi, 7 mai, prima expoziţie personală a artistei Marina Pişta, intitulată „All inclusive”, un eveniment rafinat, încărcat cu emoţii sincere, o seară a bucuriei venită din candoare, din echilibru, din puritate, chiar fragilitate, din pasiune şi devotament pentru un ideal. Cele 25 de tablouri („poveşti”) executate în acrylic pe pânză, cu tematici diferite, realizate în ultimii patru ani, sunt expuse la etajul I al Muzeului Bucovinei şi pot fi admirate până la sfârşitul acestei luni.

Vernisajul propriu-zis a avut loc în sala de conferinţe a muzeului, şi nu în locul unde sunt expuse tablourile, datorită numărului mare de oameni care au venit să o felicite pe artistă şi să-i fie alături într-un moment important din cariera ei. Marina Pişta a ales să invite câţiva tineri talentaţi (Elena Buha - vioară, Rania Kutkut - voce, Filip Pişta - pian, Lucas Axinte – pian, Iulian Pişta - voce), care au susţinut câteva momente muzicale apreciate şi aplaudate de public, tocmai pentru a da o însemnătate şi mai mare evenimentului.

 

„Fire echilibrată şi contemplativă în peisaje, visătoare şi meditativă în tablourile cu flori”

Despre artistă şi despre lucrările ei a vorbit criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc. Ea a apreciat că Marina Pişta este o fire extrem de sensibilă, sinceră, modestă, simplă, perseverentă, ambiţioasă, ce tinde către idealuri înalte. De aceea, arta Marinei Pişta, susţine criticul de artă, „apare ca un surâs care rezumă o gândire şi un sentiment subtil. Supleţea şi măiestria liniei i se servesc admirabil să deseneze subiecte de tot felul cu o graţie liniară fermecătoare, împerecheate cu un rafinat modelaj al formelor. Lucrările artistei, în general, nu doar cele expuse acum, arată putere mare de observaţie, răbdare şi perseverenţă, adâncite de sentiment şi de o deosebită sensibilitate pentru culoare şi proporţii, sinceritatea viziunii şi mai ales năzuinţa de a descoperi limbajul artistic necesar pentru fiecare din temele alese”.

De asemenea, Delia Ioana Leizeriuc a completat că, aşa cum o cunoaşte ea pe Marina, este o fire echilibrată şi contemplativă în peisaje, visătoare şi meditativă în tablourile cu flori şi oferă o caldă intimitate în portrete. „Aparte este bijuteria cromatică, strălucirea picturii, tensiunea interioară a fiecărei lucrări în parte şi valoarea simbolică pe care le-o conferă artista. Iar nu întâmplător chemarea ei este către flori, către fluturi şi libelule, către aceste motive graţioase. Totodată, se observă că Marina este fascinată de tărâmul enigmatic al Veneţiei”, a subliniat în expunerea sa criticul de artă.

 

Recunoştinţă

Extrem de emoţionată, Marina Pişta, care ne-a spus că lucrările sale sunt studii după diferite perioade artistice, sunt provocări, stări şi emoţii, a mulţumit din suflet publicului care a ales să fie alături de ea la vernisaj, educatori, învăţători, profesori, prieteni, familie, oameni care i-au fost mereu alături, soţul, copiii, colegii şi prietenii copiilor, oameni care iubesc arta, muzica. Ea este convinsă că frumuseţea stă în ochii celui care priveşte.

Cu recunoştinţă, artista şi-a amintit de învăţătorul ei, „cel care ne umplea tabla cu imaginea unor poveşti”, de la care a învăţat să deseneze, să picteze. Din păcate, dascălul nu a putut să fie prezent la vernisaj, dar cu siguranţă a primit în dar un gând de recunoştinţă de la fosta elevă Marina, astăzi artista Marina Pişta. „Arta este o terapie pentru suflet. Eu asta cred. Şi mai cred că dacă aveţi un vis, o pasiune, trebuie să-l urmaţi, să vă urmaţi pasiunea. Eu asta fac, şi am tot sprijinul din partea familiei, căreia îi mulţumesc”, a spus artista.

Până la sfârşitul acestei luni, puteţi să admiraţi tablourile semnate de Marina Pişta, expuse la Muzeul Bucovinei, în care veţi descoperi „delicateţea culorilor, puţine dar multiplu nuanţate, care par echivalentul purităţii lăuntrice a artistei Marina Pişta, degustând prin toţi porii feminitatea, gingăşia şi voluptatea din tablourile sale”. Artista a primit multe buchete de flori din partea apropiaţilor şi se bucură de aprecierea şi iubirea oamenilor care cred în talentul ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rafinament, emoţie, muzică, la prima expoziţie personală a artistei Marina Pişta.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rafinament, emoţie, muzică, la prima expoziţie personală a artistei Marina Pişta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei