Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 90 (7091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache anunţă noi majorări salariale în învăţământ

Miercuri, 17 Aprilie 2019 (15:03:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunţat noi majorări salariale în învăţământ odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2018. Virginel Iordache a declarat că atât el, cât şi colegii parlamentari PSD au făcut referire la respectarea drepturilor salariale ale diferitelor categorii salariale şi îndreptarea unor inechităţi salariale. Astfel, Iordache a anunţat că începând cu data de 15 aprilie 2019 a fost promulgată Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2018, prin care se modifică şi se completează Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Conform actului normativ sus menţionat, majorările salariale reglementate prin Legea de aprobare a OUG nr. 41/2018 sunt suplimentare faţă de drepturile acordate începând cu anul 2018”, a explicat senatorul PSD de Suceava. El a spus că printre principalele reglementări introduse se numără şi cea prin care personalul didactic din învăţământul special integrat, precum şi din centrele judeţene de resurse şi de asistenţă educaţională, respectiv Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi din structurile coordonate, monitorizate şi evaluate de către acestea, va beneficia de o majorare cu 15% a salariului de bază. „De asemenea, personalul didactic de conducere din învăţământul superior, rector, prorector, decan, prodecan, director de departament, şi din învăţământul preuniversitar, inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct, director casa corpului didactic, inspector şcolar de specialitate, inspector şcolar, director şi director adjunct unitate de învăţământ, va beneficia de un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază. De asemenea, personalul didactic de predare şi personalul didactic de conducere din învăţământul special şi special integrat beneficiază de ambele drepturi, raportate la salariul de bază stabilit potrivit legii”, a declarat Virginel Iordache.

El a mai afirmat că o altă reglementare este cea de menţinere a drepturilor salariale în situaţia în care, în urma promovării sau avansării în gradaţie, rezultă un salariu de bază mai mic decât cel avut la data promovării sau avansării în gradaţie. El a declarat că şi personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi a celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, din cele aflate în coordonarea prim-ministrului, precum şi din cele aflate sub controlul Parlamentului va avea un spor de până la 15% din salariul de bază, pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, reglementarea anterioară fiind de până la 10%.

Virginel Iordache a explicat că prin aceste modificări s-a avut în vedere eliminarea din diferenţele, încă existente, în cadrul sistemului de salarizare. „S-a ţinut cont şi de importanţa activităţii depuse de categoriile de personal beneficiare, de complexitatea atribuţiilor, dificultatea formării unor categorii de experţi, interdicţiile la care sunt supuşi prin lege unii funcţionari, dar şi răspunderea asumată pentru activitatea desfăşurată în funcţiile de conducere. În practică, din cauza diferenţelor mici de salarizare, s-a constatat că dispare motivarea pentru unele persoane ce ocupă funcţii de a se implica în actul de conducere, aspect ce afectează în mod grav funcţionalitatea unor instituţii”, a încheiat Virginel Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache anunţă noi majorări salariale în învăţământ.
 Vizualizări articol: 1515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache anunţă noi majorări salariale în învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei