Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 90 (7091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Informare acasă! Siguranţă în lume!” - Campanie de informare pentru românii care doresc să muncească în străinătate

Miercuri, 17 Aprilie 2019 (13:06:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania „Informare acasă! Siguranţă în lume!” (IASL), lansată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a ajuns marţi, 16 aprilie 2019, în judeţul Suceava. Proiectul îşi propune informarea românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara graniţelor ţării, precum şi stimularea procesului de reîntoarcere şi reinserţie pentru cei care hotărăsc să revină acasă.

Secretarul de stat Victor Alexeev, alături de subprefectul judeţului Suceava - Silvia Boliacu, de vicepreşedintele Consiliului Judeţean - Gheorghe Niţă, de inspectorul şcolar general – prof. dr. Cristian Cuciureanu, precum şi reprezentanţi din partea mai multor instituţii, a dat startul campaniei de informare în Suceava.

Cei aproximativ 300 de directori de şcoli, profesori, studenţi şi elevi au aflat direct de la experţi despre metodele de prevenţie, combatere şi stopare a fenomenelor de muncă la negru, trafic de persoane, exploatare prin cerşetorie sau prin alte forme.

Secretarul de stat din Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a deschis sesiunea de informare, evidenţiind că România se află pe un trend economic ascendent, reprezentând o opţiune viabilă pentru orice investitor, iar eforturile administraţiei centrale în a crea condiţiile optime de trai pentru toţi românii sunt puncte esenţiale de luat în considerare înainte de a lua decizia de a pleca în străinătate.

Mesajul de încurajare a tinerilor să rămână acasă a fost punctat şi de către subprefectul judeţului Suceava, dar şi de vicepreşedintele CJ, care au subliniat faptul că România are nevoie de oameni capabili pentru a-şi dezvolta economia. Totodată, autorităţile au punctat că în Suceava există în cadrul CJ un serviciu dedicat Diasporei, precum şi o lună dedicată acesteia, luna August - luna Diasporei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Informare acasă! Siguranţă în lume!” - Campanie de informare pentru românii care doresc să muncească în străinătate.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Informare acasă! Siguranţă în lume!” - Campanie de informare pentru românii care doresc să muncească în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei