Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 82 (7083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

13 elevi suceveni, la Olimpiada Națională de Franceză

Marţi, 9 Aprilie 2019 (09:39:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

13 elevi s-au calificat la Olimpiada Națională de Limbă Franceză, competiție care se va desfășurat în perioada 18-23 aprilie 2019, la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud. Aceștia au fost selectați ca urmare a rezultatelor lor deosebite obținute la etapa județeană a competiției, care a avut loc în zilele de 16 martie și 23 martie 2019, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava.La județeană, elevii de gimnaziu (clasele VII-VIII) au susținut doar o probă scrisă, în timp ce elevii de liceu (clasele IX-X-XI-XII), pe lângă proba scrisă, au avut de parcurs și o probă orală (înțelegerea unui document audio-video și exprimare orală).„În urma centralizării rezultatelor de la cele două probe (proba scrisă și proba orală), s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză, care va avea loc, în perioada 18-23 aprilie 2019, la Bistrița. Lotul este format din 13 elevi”, a informat insp. școlar pentru limbi moderne Constantin Tiron pe platforma http://lang-platform.eu/suceava/.

La categoria regim normal de predare vor participa șapte elevi. De la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului s-au calificat doi elevi - Diana Maria Dan (clasa a IX-a, îndrumător prof. dr. Constantin Tiron) și Armand Viorel Ilaș (clasa a X-a, prof. dr. Constantin Tiron). Lotul este completat de: Iuliana Avdei (clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, prof. Mariana Brădăţan); Denis Matei Purice (Școala Gimnazială Verești, prof. Maria Tatiana Purice); Cosmina Mihaela Strugaru (clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, prof. Adina Alina Rotărița); Alina Ștefania Doboș (clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, prof. Maria Petronela Munteanu); Darius Lungu (clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic Rădăuți, prof. Loredana Chelba).

La categoria regim intensiv și bilingv de predare, județul nostru va fi reprezentat de șase elevi. De la Colegiul Național „Petru Rareș” vor pleca patru elevi – Ilinca Teodora Chicoș (clasa a IX-a, prof. Laurica Ciurari și prof. dr. Cristina Maria Lucaci); Andreea Gînga (clasa a XI-a, prof. Laurica Ciurari și prof. Luminița Mocanu); Cristina Elisabeta Țibu (clasa a XI-a, prof. Laurica Ciurari și prof. Luminița Mocanu); Miruna Maria Pohoață (clasa a XII-a, prof. Laurica Ciurari și prof. Luminița Mocanu).Din lot mai fac parte Leonard Ioan (clasa a X-a, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, prof. Irina Maxim) și Clara Alexandra Jolobai (clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, prof. dr. Liviu Marcel Ungurean). „Felicitări și mult succes elevilor și profesorilor îndrumători la etapa națională!”, a mai completat insp. școlar Constantin Tiron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 elevi suceveni, la Olimpiada Națională de Franceză.
 Vizualizări articol: 1923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
13 elevi suceveni, la Olimpiada Națională de Franceză5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei