Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 78 (7079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Prima expoziţie de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani

Miercuri, 3 Aprilie 2019 (13:11:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima expoziţie de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, a fost vernisată miercuri, 3 aprilie, la Galeria Bibliotecii Bucovinei (Corp A, etaj 1), în prezenţa unui public numeros. Cele peste 35 de tablouri acrylic pe pânză, în care artista abordează tehnici, compoziţii şi idei complexe, vor putea fi admirate de public până pe 12 aprilie.

Înzestrată cu mult talent, sensibilitate, artista Ioana Holca a fost descoperită şi formată încă de la vârsta de 5 ani în cadrul mişcării artistice Academia Liberă de Artă Paula Şalar. Directorul Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuş, a spus la debutul acţiunii că este un moment unic că participăm în număr mare la prima expoziţie a elevei Ioana Holca, despre care cu siguranţă vom mai auzi. 

Alături de Ioana încă de la vârsta de 5 ani, artistul plastic prof. Paula Şalar a spus la vernisaj că aceasta este „binecuvântată cu mari daruri sufleteşti şi artistice, cu o receptivitate, inteligenţă, capacitate de a iubi tot şi toate, ce depăşesc cu mult nivelul de manifestare al generaţiei pe care o reprezintă. Ioana exprimă şi se exprimă în desenul şi pictura sa într-un mod uluitor. Pot să spun că avem o generaţie de copii de excepţie, dar Ioana este vârf de generaţie, este un artist peste medie”.

Am întrebat-o pe Ioana dacă se consideră artistă şi mi-a spus că da, se simte artistă şi nu oboseşte niciodată pictând. Putem observa în lucrările sale multă culoare, multă imaginaţie. Abordează tema peisajului, a naturii statice, cea a portretului şi a florilor, dar în acelaşi timp este conectată cu modernitatea, cu personajele fantastice, făpturi pline de mişcare, personaje din poveşti, dar realizează şi icoane. Picturile Ioanei sunt dinamice, o punte între suflet şi minte.

Ea stăpâneşte foarte bine mai multe tehnici (de exemplu cuţit de paletă) şi redă prin culoare şi forme personaje din desene animate, face bandă desenată, ilustraţie de carte la poveştile pe care le iubeşte şi caricatură pe subiecte ale timpurilor pe care le trăieşte, atunci când se relaxează. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima expoziţie de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima expoziţie de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei