Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 75 (7076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doi bărbaţi agresivi au primit interdicţia de a se mai apropia de soţii

Sâmbătă, 30 Martie 2019 (13:25:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbaţi care şi-au agresat soţiile au primit ordine de interdicţie din partea poliţiştilor suceveni. Primul caz s-a înregistrat vineri la amiază la Vama, acolo unde oamenii legii s-au sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat în vârstă de 51 de ani şi-a lovit consoarta cu 4 ani mai tânără. Din acest motiv, poliţiştii au emis un Ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, împotriva bărbatului de 51 de ani.

Aceeaşi interdicţia a fost formulată şi faţă de un bărbat de 49 de ani, din Rădăuţi după ce acesta a provocat scandal în familie. După ce a consumat alcool și şi-a amintit de neînțelegeri mai vechi, bărbatul şi-a lovit femeia în vârstă de 46 de ani. La audieri, femeia a spus că este într-o stare de temere, precum și faptul că a solicitat eliberarea unui ordin de protecție provizoriu.

De la începutul acestui an polițiștii suceveni au emis peste 40 de ordine de protecție provizorii, iar numărul cazurilor de agresiune în familie pare să crească într-un ritm îngrijorător.

„Instrumentul legislativ dă posibilitatea intervenției directe a polițistului pentru garantarea siguranței și drepturilor victimei. Fiecare polițist care intervine la sesizări privind fapte de violență intrafamilială a fost instruit cu privire la algoritmul de aplicare a chestionarului pentru victime în vederea identificării gestionării și gestionării riscului victimal”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. 

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Siguranța în familie și prevenirea violenței domestice sunt priorități ale polițiștilor suceveni în anul 2019. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bărbaţi agresivi au primit interdicţia de a se mai apropia de soţii.
 Vizualizări articol: 1947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bărbaţi agresivi au primit interdicţia de a se mai apropia de soţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei