Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 40 (7041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectul de Suceava propune Consiliului Judeţean darea în funcţiune în regim de urgenţă a depozitului de deşeuri de la Moara

Luni, 18 Februarie 2019 (11:53:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a convocat întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru marţi, 19 februarie a.c., în vederea adoptării unei hotărâri pentru darea în funcţiune a depozitului de deşeuri de la Moara, în regim de urgenţă. Prefectul Adomnicăi a declarat că este vorba despre o soluţie temporară, până la finalizarea contestaţiilor la licitaţia pentru desemnarea unui operator. Potrivit prefectului, baza legală a acestei decizii este Memorandumul nr. 20/9876/M.B./ 29.05.2017 cu tema „Aprobarea soluţiilor temporare privind delegarea serviciilor de operare a infrastructurii pentru proiectele finanţate prin fonduri europene, în domeniul deşeurilor”, care stabileşte prelungirea termenelor pentru proiectele nefuncţionale, până la data de 31 martie 2019. Memorandumul a fost aprobat în şedinţa de guvern din 31 mai 2017, dar până acum nici o autoritate de mediu nu l-a luat în calcul, deşi depozitele temporare de deşeuri de pe raza judeţului Suceava sunt la capacitate maximă şi peste.

Dacă soluţia va fi acceptată de titularul proiectului Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID), respectiv Consiliul Judeţean Suceava, la şedinţa ordinară din această lună deliberativul ar putea aproba o hotărâre în vederea încheierii unui contract de operare provizorie, până la finalizarea contestaţiilor şi atribuirea contractului. Recomandarea din memorandum este ca acest contract temporar să fie încheiat cu câştigătorul licitaţiei.

Reamintim că licitaţia pentru operarea depozitului de deşeuri de la Moara, care a debutat în luna mai a anului 2017, a avut desemnat un câştigător în data de 17 decembrie 2018. Rezultatul a fost contestat de alţi trei participanţi; două contestaţii au fost depuse la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi una a fost făcută în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Suceava propune Consiliului Judeţean darea în funcţiune în regim de urgenţă a depozitului de deşeuri de la Moara.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Prefectul de Suceava propune Consiliului Judeţean darea în funcţiune în regim de urgenţă a depozitului de deşeuri de la Moara1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei