Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 28 (7029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul de Urgență Suceava, acreditat la nivel 2, la fel ca Spitalul Militar Central și Institutul „Matei Balș”

Luni, 4 Februarie 2019 (12:27:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost acreditat, în urma evaluării, de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), ca unitate medicală de nivel 2, cu un punctaj de 96,35 puncte dintr-o sută. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu managerul unității medicale, Vasile Rîmbu, au prezentat, luni, în conferință de presă, certificatul de acreditare prin care este certificat standardul ridicat al SJU Suceava. Flutur a arătat că dintre cele 671 de spitale publice și private, 147 de spitale au intrat în evaluarea ANMCS în vederea acreditării și doar 22 îndeplinesc standardele impuse. Nivelul 2 au mai obținut, conform site-ului ANMCS, Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", care a avut 93,01 puncte, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, cu 81,98 de puncte, Clinica „Med Life” SA București, cu 82,67 de puncte, Clinica „Sanovil” SRL (Bistrița Năsăud), cu 88,83 de puncte, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Euclid” SRL (Bihor), cu 88,83 de puncte.

„Prin acest certificat avem confirmarea negru pe alb că oamenii de la spital și-au făcut treaba. Managementul de acolo merită aprecieri și felicitări”, a spus Flutur.

La rândul său, managerul Rîmbu a declarat că acest nivel de acreditare este „o recunoaștere a eforturilor din ultimii 9-10 ani” și că avantajele sunt atât pentru pacienți, care au garanția unor servicii medicale de calitate, a unui risc infecțios scăzut și a unui grad de confort ridicat din punct de vedere al serviciilor hoteliere, cât și pentru angajații unității medicale, care au condiții foarte bune de muncă și sunt bine plătiți. De asemenea, pentru spital acreditarea de nivel 2 înseamnă creșterea credibilității ca angajator și ca prestator de servicii medicale. „Ne mândrim că suntem pe același palier cu spitale de vârf din București”, a declarat Rîmbu.

Atât el, cât și Flutur au afirmat că politica de dezvoltare va continua și în acest an, cu o alocare bugetară de peste 20 de milioane de euro pentru investiții.

Conform standardelor ANMCS, există 6 niveluri de acreditare: categoria I de acreditare, denumită "acreditat", pe care până acum, din informațiile publicate de ANMCS, rezultă că nu a obținut-o încă nici un spital; categoria a II-a de acreditare, denumită "acreditat cu recomandări"; categoria a III-a este "acreditat cu rezerve”, categoria a IV-a este "acreditat cu încredere redusă"; categoria a V-a de acreditare se face pentru o perioadă de maximum 6 luni de la primirea raportului de acreditare, pe durata căreia li se eliberează o decizie de prelungire a procesului de acreditare; categoria a VI-a "neacreditat".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava, acreditat la nivel 2, la fel ca Spitalul Militar Central și Institutul „Matei Balș”.
 Vizualizări articol: 3311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Spitalul de Urgență Suceava, acreditat la nivel 2, la fel ca Spitalul Militar Central și Institutul „Matei Balș”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei