Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 8 (7009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primul caz de gripă confirmat, în acest sezon rece, în judeţul Suceava

Vineri, 11 Ianuarie 2019 (13:13:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 65 ani, din zona Gura Humorului, este primul pacient diagnosticat cu gripă, din acest sezon rece, din judeţul Suceava. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Liliana Grădinaru, a declarat că boala a fost confirmată vineri la acest pacient, nevaccinat antigripal, cu afecţiuni cronice asociate, fiind izolat un virus gripal de tip AH3.

Medicul a precizat că bărbatul se află internat în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, sub tratament cu medicamente antivirale, evoluţia fiind favorabilă.

Dr. Grădinaru recomandă populaţiei în continuare vaccinarea, deoarece vaccinul oferă protecţie corespunzătoare şi împotriva îmbolnăvirii cu acest virus.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a trimis recomandări specifice spitalelor încă de la începutul lunii ianuarie, ca urmare a informării primite de la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi referitoare la detecţia pe teritoriul Moldovei a virusurilor gripale: restricţionarea/interzicerea (după caz) a accesului vizitatorilor în sectoarele cu risc; interzicerea accesului vizitatorilor ce prezintă simptomatologie respiratorie; efectuarea zilnic, la intrarea în serviciu, a triajului epidemiologic al personalului în fiecare secţie/compartiment; efectuarea triajului epidemiologic al pacienţilor la internare pentru evitarea constituirii unor situaţii de risc epidemiologic; scoaterea temporară din sectorul de activitate a angajaţilor depistaţi cu simptomatologie respiratorie; asigurarea în fiecare secţie/compartiment a echipamentului de protecţie în cantităţi suficiente, cu utilizarea corectă a acestuia, conform protocoalelor existente; vaccinarea personalului nevaccinat; pentru cazurile suspecte/confirmate de gripă ce nu pot fi transferate în secţia de boli infecţioase se vor institui măsurile specifice de izolare, conform Ghidului de izolare al unităţii sanitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul caz de gripă confirmat, în acest sezon rece, în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul caz de gripă confirmat, în acest sezon rece, în judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei