Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 291 (7001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vicepreşedintele FORT, Alin Creţu: Ministerul Transporturilor a pus pe butuci întreg sectorul de transport rutier

Luni, 31 Decembrie 2018 (16:07:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), suceveanul Alin Creţu, a declarat că în aproape un an de mandat al ministrului Lucian Şova, Ministerul Transporturilor a pus pe butuci întreg sistemul de transport rutier. Alin Creţu a spus că activităţile Ministrului Sova în domeniul transporturilor rutiere de marfuri si de pasageri, dublate de incompetenta in ceea ce priveste infrastructura rutiera au dus in deriva unul din cele mai importante sectoare economice, cu un aport in PIB de aproximativ 7%.

„Consiliul Ministrilor de Transport din statele membre UE a adoptat in data de 4 Decembrie a.c.  poziția privind reforma sectorului transporturilor rutiere. Singurul ministru care s-a abtinut a fost Sova, in timp ce toti ceilalti ministri din tarile cele mai afectate de acest pachet, au votat impotriva. Abtinerea Romaniei prin pozitia Ministrului demisionar Sova reprezinta, in opinia F.O.R.T., un act de tradare fara precedent in istoria transporturilor rutiere autohtone. Dupa liberalizarea pietei europene de transport marfa, care a condus la acapararea unui numar semnificativ de clienti de catre  transportatorii  rutieri autohtoni  in special in tarile vest europene, fapt ce a generat infuzie de valuta pentru bugetul de stat. Europa de vest, infranta in competitia cu noi, apeleaza la cele mai murdare mijloace si cu sprijinul incompetentei si dublului discurs practicat de politicienii nostri, ne arunca inapoi la infrastructura noastra subdezvoltata”, a declarat Alin Creţu. El consideră că UE dovedeste, din nou, ca vrea România doar ca piata de consum a produselor si serviciilor oferite de multinationalele sprijinite de zeci de ani de „guvernele tarilor <stapane>”.

„Pentru ca poate nu era suficient ce pregateste UE in privinta transportatorilor romani, ministrul demisionar al transporturilor a publicat in Monitorul Oficial si ordinul de ministru care schimba cu dedicatie, in mod radical, contextul operational actual, in sensul canibalizarii pietei transportului interjudetean de pasageri”, a va precizat prim-vicepreşedintele FORT. El a arătat că prin acest ordin, Lucian Sova a facut un pas înaintea pachetului de mobilitate deoarece genereaza premisele ca o cursa internationale de pasageri sa preia pasageri si intre doua localitati teritoriul Romaniei.

Alin Creţul a precizat că <Jocul> făcut de Lucian Sova si sustinut de „prietenii buni” ai Directiei de transport rutier din Ministerul Transporturilor, devine din ce în ce mai clar şi vizeaza totodata dirijarea pasagerilor catre platforme on-line sustinute de companii multinationale de profil care evident ca vor face profit aici pe care il vor exporta in afara.

„Consecintele estimate de F.O.R.T. in acest context sunt devastatoare pentru intreaga economie respectiv pentru buzunarul pasagerilor”, a precizat Alin Creţu. El a declarat că politica sectoriala din ultimele 12 luni are un singur efect, atat pentru transportul de pasageri cat si pentru cel de marfuri respectiv explozia tarifelor de transport in urmatorii 5 ani, respectiv transport marfuri de la 0,65 euro/km la 1,2 euro/ km şi transport pasageri, de la 12 euro/bilet/ 300 km la 30 de euro pentru aceeasi distanta,

Alin Creţu a mai spus că Federatia Operatorilor Romani de Transport se pregateste de organizarea unor ample manifestatii de protest impotriva actualei  Guvernari, în luna ianuarie a noului an.

El a precizat că la protest urmeaza sa participe transportatorii de marfuri si pasageri din intreaga tara, avand ca solicitare, aplicarea urgenta a masurilor necesare salvarii sectorului de transport rutier autohton. Alin Creţu a mai declarat că totodata F.O.R.T. urmeaza sa se implice in orice actiune de protest organizata de patronate, la nivelul UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreşedintele FORT, Alin Creţu: Ministerul Transporturilor a pus pe butuci întreg sectorul de transport rutier.
 Vizualizări articol: 3343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vicepreşedintele FORT, Alin Creţu: Ministerul Transporturilor a pus pe butuci întreg sectorul de transport rutier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei