Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 282 (6992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Polițiștii suceveni au încarcerat un basarabean condamnat pentru evadare

Duminică, 16 Decembrie 2018 (14:08:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Republica Moldova, a fost încarcerat, vinerea trecută, în Penitenciarul Botoșani, de către polițiștii suceveni, care l-au preluat din Vama Siret, unde a fost predat de autoritățile ucrainene. Ion Nica este condamnat definitv la 8 luni de închisoare pentru infracțiunea de evadare și era dat în urmărire internațională. El a fost reținut de autoritățile ucrainene și predat celor române, prin Vama Siret. Povestea lui Ion Nica este una demnă de scenariul unui film. În martie 2015, Ion Nica a fost reținut în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile din Elveția. El este acuzat că a furat bunuri din incinta unor societăți comerciale și două autoturisme, în Elveția. Reținut în martie 2015, bărbatul a fost prezentat în fața magistraților de la Curtea de Apel Iași, în vederea judecării solicitării de extrădare. Pe 16 martie 2015, Ion Nica, împreună cu un alt cetăţean moldovean reţinut în vederea extrădării, Ion Ţîgănescu, au fost prezentaţi la Curtea de Apel Iaşi de o escortă formată din trei poliţişti, angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui – Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă (CRAP). După prezentarea în fața judecătorilor, cei doi deținuți au fost duși la toaletă iar apoi în curtea interioară a clădirii instanței, unde urmau să fie urcați în duba de la arest. „Surpriza” a venit însă pe drumul spre curtea interioară. În timp ce moldovenii se deplasau însoțiți doar de un polițist, care mergea în fața lor, Țigănescu a reușit să-și scoată de pe mână cătușele (n.r. din cercetări a rezultat că acestea erau puse incorect, peste mâneca hainelor). În următorul moment, mai tânărul Ion Nica a luat-o la fugă și a sărit gardul de la instanță. Polițistul uluit nu a apucat să reacționeze în vreun fel, astfel că a reușit să fugă și al doilea moldovean. Incidentul a fost surprins și de o cameră de supraveghere. Ion Nica a fost prins a două zi după evadare de către poliţişti, în timp ce încerca să plece înspre Republica Moldova cu un microbuz. El a fost o perioadă arestat iar apoi judecat în stare de libertate. Acum, moldoveanul are de executat cele 8 luni de închisoare în dosarul de evadare, după care se va repune în discuție mandatul european de arestare emis de autoritățile elvețiene.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii suceveni au încarcerat un basarabean condamnat pentru evadare.
 Vizualizări articol: 2191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii suceveni au încarcerat un basarabean condamnat pentru evadare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei