Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 244 (6954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Școala Gimnazială „Dimitrie Onciul” din Straja și-a serbat patronul spiritual

Marţi, 30 Octombrie 2018 (11:27:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Școala Gimnazială „Dimitrie Onciul” din comuna Straja a serbat Ziua Școlii pe data de 26 octombrie, când Biserica ortodoxă îl celebrează pe Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, care este și ziua de naștere și onomastică a istoricului Dimitrie Onciul, născut în această localitate, al cărui nume îl poartă instituția din 1993.Organizarea primei sărbători a Zilei Școlii s-a realizat împreună cu filiala din localitate a Societății pentru Cultură și Literatura Română în Bucovina, cu emoții pentru cadrele didactice implicate direct în acest eveniment. Pentru a da o încărcătură deosebită acestui moment din viața școlii au fost invitate cadrele didactice pensionate, care și-au desfășurat activitatea didactică la această școală.Foștii slujitori ai catedrei au intrat în localul școlii stăpâniți de nostalgii, fiind întâmpinați de elevi îmbrăcați în frumosul port străjenesc și de cadre didactice care purtau cu mândrie ii locale. Potrivit prof. Magdalena Bărbuță, directoarea școlii din Straja, programul a cuprins următoarele secvențe: primirea invitaților cu un cuvânt cald de bun venit rostit de directorul școlii; slujba de pomenire a celor adormiți întru Domnul (membrii familiei Onciul și cadre didactice), oficiată de preoții celor două parohii la bustul istoricului, în fața elevilor, cadrelor didactice și invitaților; expunerea „162 de ani da la nașterea istoricului Dimitrie Onciului”; programul artistic prezentat de către elevii școlii și cadrele didactice; masa festivă la care au participat fostele cadre didactice împreună cu cei care continuă astăzi cu migală educarea și instruirea populației școlare.„Prima sărbătorire a Zilei Școlii la Straja cuprinsă în cadrul activităților dedicate centenarului Marii Uniri – România 100 – s-a bucurat de o reușită deplină, emoționând sufletele organizatorilor și ale participanților”, a mai menționat Magdalena Bărbuță.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala Gimnazială „Dimitrie Onciul” din Straja și-a serbat patronul spiritual.
 Vizualizări articol: 1477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școala Gimnazială „Dimitrie Onciul” din Straja și-a serbat patronul spiritual0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei