Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 182 (6892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mii de pelerini din întreaga ţară s-au rugat miercuri la Putna şi Cacica

Miercuri, 15 August 2018 (13:16:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de credincioşi din întreaga ţară au veni miercuri, 15 august, la Mănăstirea Putna, „Ierusalimul neamului românesc”, pentru a participa la slujba de Adormirea Maicii Domnului. Credincioşii au umplut curtea mănăstirii încă de la primele ore, mergând să se închine la icoana Maicii Domnului şi apoi la mormântul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare.

Mulţi dintre pelerinii ajunşi la Putna erau îmbrăcaţi în costume populare şi au asistat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen.

În predica pe care ÎPS Pimen a susţinut-o în faţa miilor de oameni acesta le-a vorbit despre taina şi virtutea ascultării cuvântului lui Dumnezeu. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor le-a spus credincioşilor că Maica Domnului a fost pildă de ascultare a cuvântului lui Dumnezeu. La finalul slujbei, stareţul Mănăstirii Putna, Melchisedec Venic, le-a vorbit credincioşilor tot despre taina ascultării de Dumnezeu şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să vină la Putna ca să vadă coroana reconstituită a lui Ştefan cel Mare, depusă aceste zile pe mormântul voievodului, după care va fi expusă în muzeul mănăstirii, în care cei care circulă cu trenul Suceava-Putna pot intra gratuit dacă arată biletul de tren.

Ca în fiecare an, printre miile de credincioşi s-au aflat şi mai mulţi oameni politici: senatorii PSD Ioan Stan şi Virginel Iordache, deputatul PSD Eugen Bejinariu, preşedintele Pro România, Victor Ponta, alături de ceilalţi lideri ai partidului, Daniel Constantin şi Florin Câmpeanu şi deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, primarul PNL de Suceava Ion Lungu, deputaţii PNL Angelica Fădor şi Dumitru Mihalescul, precum şi mai mulţi primari din tot judeţul.


 

Mii de oameni se roagă la Cacica pentru pace în țară


Mii de pelerini se roagă miercuri la Catedrala romano-catolică din Cacica, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Credincioșii au venit din toată țara, dar și din Polonia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova.

La începerea Sfintei Liturghii, preoții i-au invitat pe cei prezenți, inclusiv pe reprezentanții autorităților, să se roage "împreună pentru România".

„Avem nevoie de pace, de ocrotire, de familie", a transmis preotul care a deschis ceremonia de celebrare a Sfintei Maria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de pelerini din întreaga ţară s-au rugat miercuri la Putna şi Cacica.
 Vizualizări articol: 2977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mii de pelerini din întreaga ţară s-au rugat miercuri la Putna şi Cacica5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei